Latvijas Radio koris piedalīsies Baltijas jūras festivālā Zviedrijā

Sestdien, 27. augustā Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas ievērojamākajā koncertu vietā – Bervalda zālē – tiks atklāts Baltijas jūras festivāls, kas kopš dibināšanas nu ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas vasaras mūzikas dzīves notikumiem.

Latviju jau atkārtoti šajā festivālā pārstāvēs Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava.

Šogad festivālā īpaši tiek akcentēta Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20. gadskārta, tādēļ atklāšanas koncertā skanēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komponistu darbi.

Koncertā piedalīsies arī Igaunijas Nacionālais vīru koris un Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, meiteņu koris "Liepaites" no Lietuvas un igauņu diriģents Tenu Kaljuste, kas vadīs Arvo Perta, Veljo Tormisa, Mikolaja Konstantīna Čurļoņa un Ludviga van Bēthovena darbu atskaņojumus.

Savukārt Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava festivālā atskaņos Pētera Vaska opusu "Zīles ziņa".

Latvijas Radio kori uzskata par vienu no Eiropas labākajiem profesionālajiem kamerkoriem. Koris gadā sniedz vidēji 60 koncertu Latvijā un ārzemēs. Par radošo darbību koris sešas reizes (1994, 2000, 2004, 2005, 2007 un 2010) saņēmis profesionālo sasniegumu augstāko novērtējumu Latvijas mūzikā – Lielo mūzikas balvu.

Latvijas Radio kora kvalitātes ir labi pazīstamas Eiropas koncertdzīves rīkotājiem un festivālu veidotājiem – to pierāda regulāri aicinājumi uzstāties prestižos starptautiskos mūzikas forumos (toskait "Baltic Sea Festival", "Klangspuren", "La Musica", "Ultima", Venēcijas biennāle) un prestižās koncertzālēs, kuru skaitā ir Amsterdamas "Concertgebouw" un "Musiekgebouw", Berlīnes "Konzerthaus", Parīzes "Elizejas lauku teātris" u. c. Korim izveidojusies veiksmīga sadarbība ar tādiem izciliem maestro kā Heincs Holigers, Larss Ulriks Mortensens, Stīvens Leitons, Tenu Kaljuste, Džeimss Vuds.Latvijas Radio koris regulāri veic ieskaņojumus.

Koncertu no tiešraidē no Bervalda zāles varēs klausīties arī Latvijas Radio trešajā programmā "Klasika" plkst. 20.25. Programmas "Klasika" tiešraidi vadīs un notiekošo radio ēterā komentēs Sandra Ņedzvecka.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais