Dzintaros skanēs Imanta Kalniņa "Lielās dziesmas"

Imanta Kalniņa jubilejas gads un mūzikas svētki turpinās ar emocionāli un muzikāli piesātinātu koncertu ''Lielās dziesmas'', kas 1. septembrī notiks Dzintaru koncertzālē.

Koncertā komponists uzstāsies ar savu kādreizējo grupu Turaidas Roze un Liepājas Simfonisko orķestri dirģenta Andra Veismaņa vadībā. Savukārt 5. novembrī “Lielās dziesmas” tiks atskaņotas Liepājās Olimpiskajā centrā.

Koncerta producenta Elita Mīlgrāve: “Programmai atlasītās dziesmas ir “lielas” gan pēc mākslinieciskā un garīgā mēroga, gan – īpaši šajās versijās – pēc skanējuma. Katrs Imanta Kalniņa iznāciens uz skatuves ir kultūras notikums. Taču šoreiz notikums būs īpaši nozīmīgs, jo šādā salikumā – rokgrupa ar simfonisko orķestri - šī mūzika vēl nav skanējusi. Tā būs senu draugu, kolēģu un komponista daiļrades cienītāju satikšanās saviļņojošas mūzikas pasaulē.”

Koncerta skanēs arī leģendāri instrumentāli skaņdarbi, taču pamatā programma balstīta uz dziesmām, kas veidoja Turaidas Rozes repertuāru 80. gadu otrajā pusē – “Trubadūrs”, “Nelaid māte bērnus mežā”, “Kas jūs esat”, “Apvij rokas”, “Vējš un liepa”, “Svētku diena” u.c.. Tāpat kā toreiz, koncertā šīs dziesmas dziedās Olga Rajecka un Uģis Roze.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.