Prezidents saņem konkursa ''Jaunais vilnis" piemiņas medaļu

Šodien 28.jūlijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš ticies ar Jūrmalā notiekošā jauno izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis” organizatoriem.

Tikšanās laikā Valsts prezidents apsveica „Jaunā viļņa” komandu konkursa desmit gadu jubilejā un pateicās par darbu, kas ieguldīts ne tikai konkursa organizēšanā, bet arī cilvēcisko kontaktu un attiecību nostiprināšanā starp Latviju un Krieviju.

Savukārt konkursa organizatori uzdāvināja Andrim Bērziņam speciāli konkursa desmitgadei izgatavotu piemiņas medaļas eksemplāru Nr.2, informējot, ka eksemplārs Nr.1 pieder Raimondam Paulam.

Konkursa mākslinieciskais vadītājs Igors Krutojs atzina, ka ir ļoti svarīgi, lai abu valstu attiecības tiktu uzturētas ar kultūras jomas starpniecību, un šim konkursam tas ir izdevies.

Humorists Maksims Galkins uzsvēra, ka tā ir liela laime, ka Latvijā ir tāda pilsēta kā Jūrmala, kura ir izcili piemērota starptautiska mēroga mūzikas forumu organizēšanai. Vienlaikus viņš atzina, ka no jūrmalniekiem un Latvijas iedzīvotājiem vienmēr izjutis tikai viesmīlību, sirsnību un draudzību, kas ir pilnīgā pretrunā ar atsevišķiem politiskiem vai informatīvās telpas vēstījumiem par Latvijas un Krievijas attiecībām.

Savukārt dziedātājs Ļevs Ļesčenko uzsvēra, ka viņam ir īpaša attieksme pret Latviju un Jūrmalu. Viņš pateicās Latvijas pusei par atbalstu un ieinteresētību konkursa organizēšanā.

Lai arī iepriekš uz tikšanos ar Valsts prezidentu Valdi Bērziņu bija pieteikušies 11 "Jaunā viļņa" (JV) pārstāvji, no viņiem četri – Alla Pugačova, Valērijs Ļeontjevs, Filips Kirkorovs, Josifs Kobzons – neieradās.

Uz tikšanos ar Bērziņu bija ieradušies maestro Raimonds Pauls, Igors Krutojs, Aleksandrs Senkmans, Laima Vaikule, Maksims Galkins, Aleksandrs Rumjancevs un Ļevs Leščenko.

Jau ziņots, ka tikšanās laikā tika pārrunāta nepieciešamība attīstīt Dzintaru koncertzāli un Jūrmalu.

Viens no "Jaunā viļņa" organizatoriem maestro Raimonds Pauls žurnālistiem pauda savu viedokli:

"Ēka un tas, kas tur ir iekšā, jau sen nekam neder, un tā jāpārbūvē. Jau iepriekš biju teicis, ka tāda zvaigzne kā Stīvs Vonders ir ielikts telpā, kurā nav pat tualetes," par esošo koncertzāles stāvokli savu sašutumu pauda Pauls.

Viņš sacīja, ka prezidents šo ideju atbalsta, tomēr norādīja, ka par koncertzāles attīstību ir jārūpējas pašiem, meklējot tam nepieciešamos līdzekļus. Bērziņš atbalstot domu, ka Dzintaru koncertzālē jānotiek tāda mēroga pasākumiem kā "Jaunais vilnis", tādiem, kas piesaista lielu publikas un televīzijas uzmanību, jo tas nes finansiālu labumu gan Jūrmalai, gan valstij kopumā.

Pauls arī pastāstīja, ka būtu jāattīsta ne tikai Dzintaru koncertzāle, bet arī Jūrmala kā tūrisma pilsēta. "Pašlaik tas, ko redzu Jūrmalā, mani neapmierina, jo šī pilsēta Latvijai varētu dot milzu naudu, bet pagaidām tajā nekas vairāk par privātu īpašumu pirkšanu un pārdošanu nenotiek, nekas jauns nav uzbūvēts – tas attiecas uz kultūras un izklaides centriem, zālēm, viesnīcām," minēja Pauls.

Maestro arī atzina, ka viesnīcām no šī pasākuma ir milzu ienākumi, bet iegūtā nauda netiek izmantota, lai nodrošinātu pilsētas attīstību.

Bērziņš ar JV pārstāvjiem tikās pēc Paula lūguma. Ar jauno izpildītāju konkursa organizatoriem tikušies arī iepriekšējie valsts prezidenti.