Siguldas opermūzikas svētkos būs operas "Jevgeņijs Oņegins" brīvdabas oriģināliestudējums

19.Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku galvenais notikums būs Pētera Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" brīvdabas oriģināliestudējums.

19.Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki notiks no 29.jūlija līdz 31.jūlijam. Iestudējumu "Jevgeņijs Oņegins" skatītāju vērtējumam Siguldas pilsdrupu estrādē tiks nodots 30.jūlijā plkst.21.

Operas "Jevgeņijs Oņegins" iestudējumu veido krievu režisors Jurijs Aleksandrovs sadarbībā ar diriģentu Aleksandru Viļumani, uzveduma scenogrāfiju veido slavenais Krievijas mākslinieks un Sanktpēterburgas Mihailovas teātra galvenais scenogrāfs Vjačeslavs Okuņevs, bet galveno lomu izpildīšanai tiks piesaistītas pieprasītas pasaules un Eiropas operas zvaigznes.

Brīvdabas iestudējumā "Jevgeņijs Oņegins" galvenās partijas izpildīs pasaulslavenais Latvijas soprāns Maija Kovaļevska, viens no pasaules vadošajiem liriskajiem tenoriem Jevgeņijs Akimovs, amerikāņu baritons Neitans Gans, Eiropas labākajos operas namos dziedošais Krievijas mecosoprāns Marija Gorcevska, kā arī Latvijas Nacionālās operas bass Krišjānis Norvelis. Lomās piedalīsies arī Antra Bigača, Kristīne Zadovska un Guntars Runģis.

Svētku organizators Dainis Kalns uzsver, ka šajos Siguldas opermūzikas svētkos klausītājiem un skatītājiem būs iespēja tikties ar operas solistiem, kuri ir pieprasīti mākslinieki ne tikai Metropolitēna, bet arī Milānas "La Scala" operas namos, un tas ir samērā rets notikums Latvijai, ka tik spožas zvaigznes kopā piedalās vienā pasākumā.

Siguldas opermūzikas svētki sāksies 29.jūlijā Siguldas Jaunās pils estrādē ar Latvijas jaunās, bet jau vairākos starptautiskos festivālos godalgotās pianistes Lienes Circenes autorprogrammu, bet nākamajā dienā Siguldas pilsdrupu estrādē dienas koncertā "Mēs paši - siguldieši" notiks koncerts ar Siguldas mūziķu piedalīšanos.

Svētku noslēgumā 31.jūlijā Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts, bet vakarā Siguldas pilsdrupu estrādē varēs baudīt pasaules slavenu operas zvaigžņu Galā koncertu. Koncerta viesu vidū būs jaunais, bet jau pasaulē ļoti pieprasītais Slovākijas tenors Pavlovs Bresliks, Latvijas soprāns Inga Šļubovska, kā arī operas iestudējuma "Jevgeņijs Oņegins" zvaigznes Jevgeņijs Akimovs un Marija Gorceva. Svētku noslēguma koncertu papildinās arī jaunā pašmāju dziedātāja Amanda Bašmakova no Alūksnes, svētku orķestris un koris, bet koncerta programmas norisi diriģēs Vladimirs Kiradžijevs.

Svarīgākais