Sieviešu koris ''Balta'' ieguvis 2 zelta medaļas starptautiskajā kora mūzikas konkursā Grācā

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas sieviešu koris BALTA un diriģente Māra Marnauza ieguvis zelta medaļas Grand Prix līmenī 2 kategorijās – Sieviešu koru kategorijā un Garīgās mūzikas kategorijā – starptautiskajā kora mūzikas konkursā 2nd grand prix of Choral Music, kas no 10.–17. jūlijam notika Austrijas pilsētā Grācā.

Pateicoties BALTA starptautiski atzītajiem sasniegumiem Interkultur organizētajos konkursos, koris saņēmis balvu 600,00 EUR apmērā dalībai šajā konkursā, kur tiek uzaicināti tikai pasaules labākie kori. BALTA ir iekļauta MUSICA MUNDI 50 pasaules labāko sieviešu koru sarakstā ar 17. kārtas numuru.

Koris sniedza arī koncertu Austrijas pilsētā Noimarktā 11. jūlijā.

Kā informē kora menedžere Sanita Madalāne,BALTA tika pagodināta ar uzaicinājumu sniegt koncertprogrammu noslēguma koncertā 14. jūlijā Minoritiešu zālē, kur koncerta 2. daļā piedalījās arī īpašais vieskoris – Starptautiskā kora akadēmija „in terra pax”. BALTA saņēma arī daudz atzinīgu vārdu no koncerta apmeklētājiem, kuru vidū bija arī INTERKULTUR pārstāvji un žūrijas locekļi.

Katrai kategorijai koris bija sagatavojis 30 minūšu garas koncertprogrammas. Garīgās mūzikas kategorijai bija sagatavoti latviešu komponistu R. Jermaka, B. Skultes, R. Liedes, kā arī ārzemju komponistu K. Nisteda (Kunt Nystedt), M. Kočsāra (Miklos Kocsar), R. Reala (Ramiro Real) skaņdarbi. Sieviešu koru kategorijā BALTA atskaņoja D. Brunera (David L. Bruner), R. Reala (Ramiro Real), R. Mureja Šēfera (Raymond Murray Schafer), B. Čilkota (Bob Chilcott), J. Tamuļoņa (Jonas Tamulionis) skaņdarbus, kā arī tradicionālu meksikāņu tautasdziesmu S. Hetfīlda (Stephen Hatfield) apdarē.

INTERKULTUR 2011. gadā organizētajā Pasaules Jauniešu un pieaugušo koru čempionātā (1st World Choir Championship for Youth and Adults) un Kora mūzikas Grand Prix (Grand Prix of Choral Music) piedalījās kori no 6 kontinentiem un 40 valstīm.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais