Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jaunais vilnis iesoļo arī holokausta muzejā

© f64

Rabīns Menahems Barkāns izteicis savdabīgu piedāvājumu. Viņš uzrunājis desmitā Jaunā viļņa rīkotājus, aicinot apmeklēt Rīgas geto un Latvijas Holokausta muzeju. Šo ielūgumu organizatori arī pieņēmuši un vakar kopā ar šā gada dalībniekiem devās uz Maskavas ielas 14. namu Rīgā, kur nolika ziedus un noskaitīja lūgšanu.

Ar šo aktivitāti vērienīgais pasākums parāda arī sociālpolitisko ievirzi.

Organizatoru pārstāve Svetlana Jevdokimova Neatkarīgajai stāsta, ka trešdien pēc intensīviem mēģinājumiem dalībniekiem bija izkārtota atelpas diena, kuras laikā 16 pārstāvju no 14 valstīm piedalījās bareljefa veidošanā un pastmarkas atklāšanā. Tāpat viņi devās uz Lielupi, kur uz jahtas notika uzstāšanās secības izloze. Savukārt vakarpusē no Jūrmalas jaunieši kopā ar organizatoriem pārcēlās uz Rīgu un apmeklēja pērn septembrī atklāto piemiņas vietu holokaustā cietušajiem ebrejiem.

«Konkursa režisors Aleksandrs Revzins konkursa dalībniekiem māca, ka ir jāizkopj ne tikai talants, bet arī atbildība. Atbildība pret sabiedrību, vēsturi. Tāpēc šogad pieņēmām rabīna ielūgumu un apmeklējām šo muzeju. Ja būtu vairāk laika, noteikti apmeklētu arī citus muzejus,» uzsver S. Jevdokimova.

Trešdien dalībnieki veidoja arī vēstures liecību – no plastilīna meistaroja bareljefu, kas jau nākamās nedēļas sākumā pievienosies citu gadu veidotajām plāksnēm izejā uz Dzintaru pludmali. To dalībnieki veidoja ar vēstniecību pārstāvjiem, savukārt Latvijas dalībniece LieneCandy norādīja, ka ne Rīgas, ne Jūrmalas dome neesot ieradusies viņu atbalstīt, tāpēc palīgā aicināja, pēc viņas teiktā, savu draugu, konkursa rīkotāju Aleksandru Rumjancevu.