Andrejsalā notiek ielīgošanas pasākums "Jaunie jāņi 2011" ar grupu "Dzelzs vilks"

Šovakar, 21.jūnijā Andrejsalā notiek ielīgošanas pasākums "Jaunie jāņi 2011" kopā ar grupu "Dzelzs vilks".

Grupas "Dzelzs vilks" mūsdienu tautas mūzika un latviešu tradīcijas jau kopš 2007.gada apvienojas unikālā Rīgas pilsētas ielīgošanas tradīcijā "Jaunie Jāņi". Pasākums jau trīs vasaras pēc kārtas pulcējis ievērojamu skaitu apmeklētāju, ikreiz piedāvājot novatorisku tradicionālās kultūras iedzīvināšanu pilsētas vidē, Andrejsalā.

Grupa “Dzelzs vilks" šajos pasākumos piedāvā mūsdienīguma un tradīciju saukausējumu līdz šim nedzirdētas oriģinālmūzikas un tautasdziesmu tekstu skaņas celiņā. Kā priekšnesumam tā muzikālajam materiālam savas krāsas pievieno profesionāli operas solisti jeb apvienība “Trīs tenori" - Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis un Guntars Ruņģis, kas izpilda īpaši viņu balsīm veidotus aranžējumus jau pazīstamām un arī jaunām Dzelzs Vilka mūsdienu tautas mūzikas dziesmām.

Mūzikā savdabīgi sintezētas nerātno dainu noskaņas, tenoru radītais klasiskais sentiments un Dzelzs Vilka rokenrols. Skaņu ritmos tam visam pievienojas DJ Egons Reiters, miksējot dzirdēto ar etno un pasaules mūziku.

Pasākums Andrejsalas industriālajā vidē, 21.jūnijā sākās ar postfolka grupas Miglas Asni uzstāšanos, ugunskura iededzināšanu, tam sekoDzelzs Vilka priekšnesums.

Svarīgākais