Cēsu Pils parka estrādē 2. jūlijā būs Imantdienas

© F64

Cēsīs, pēc neliela pārtraukuma atkal skanēs Imantdienas. Šogad Imantdienas koncerts notiks 2.jūlijā plkst.20:00, Cēsu Pils parka estrādē, vienlaicīgi suminot komponistu 70. dzimšanas dienā, un piedāvājot trīs dažādas dziesmu programmas, kuras vienos ne vien piederība Imantam Kalniņam, bet arī plašs izpildītāju un viesu sastāvs.

Kā pastāstīja pasākuma organizatori, šogad Imantdienās gaidāmi daudzi muzikāli pārsteigumi un viesu līdzdalība.

Koncerta pirmajā daļā ar savu labāko dziesmu programmu muzicēs grupa "Turaidas Roze", Olga Rajecka un Uģis Roze. Pēc ilga pārtraukuma kopā ar grupu muzicēs arī pats komponists.

Koncerta otrajā daļā skanēs pirmās latviešu rokoperas "Ej, jūs tur" koncertiestudējums. 70. gados radīto muzikālo stāstu uz skatuves izdzīvos Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Marts Kristiāns Kalniņš un vokālā grupa "Framest". Rokoperas skanējumu krāšņāku darīs arī instrumentālisti Ints Dālderis (klarnete) un Dita Krenberga (flauta).

Koncerta trešajā daļā skanēs pašas populārākās un tautā mīlētākās Imanta Kalniņa dziesmas grupas "Autobuss debesīs" izpildījumā. Kopā ar Martu Kristiānu Kalniņu komponists Zelta fonda dziesmas izpildīs arī viesi - Rēzija Kalniņa, Goran Gora, Veronika Plotņikova, Gvido Linga. Koncerta noslēgumā, protams, gaidāma sadziedāšanās ar skatītājiem.

Savukārt jau 1.jūlijā plkst.21:00 Cēsis sveiks komponistu Imantu Kalniņu ar īpašu bērnu mūzikas koncertu Pils dārzā „Imkas sapņu grāmata”, kurā kopā ar Cēsu bērniem muzicēs Imanta Kalniņa bērni un mazbērni. Koncertā skanēs Imanta Kalniņa tautā iemīļotās dziesmas no animācijas filmām un teātra izrādēm.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.