"Rīgas ritmu" vasaras koncerti sāksies jūnija beigās

Starptautiskā festivāla "Rīgas ritmi" vasaras koncerti Rīgā notiks no 28.jūnija līdz 2.jūlijam, piedāvājot klausītājiem koncertus gan ar klasiskām vērtībām, gan laikmetīgus eksperimentus. Festivāls rīkos gan maksas un bezmaksas koncertus, gan arī meistarklases un improvizēto mūziķu saspēli jeb "jam session".

Oficiāli "Rīgas ritmu" vasaras festivāls tiks atklāts 29.jūnijā tirdzniecības centra "Origo" laukumā uz "Origo Summer Stage" skatuves, kad bezmaksas koncertā klausītāji varēs tikties ar lietuviešu saksofonistu Ķēstuti Vaigini un "Mirage Octet" kopā ar Latvijas džeza vokālistiem Diānu Pīrāgs un Laimi Rācenāju, informē festivāla direktore Diāna Briežkalne.

Galvenie festivāla koncerti notiks Rīgas Kongresu namā no 30.jūnija līdz 2.jūlijam. Rīgas Kongresu namā 30.jūnijā uzstāsies dziedātāja Karmena Souza ar mūziķiem un ģitārists Eduardo Niebla ar diviem mūziķiem, bet 1.jūlijā koncertu sniegs vācu trompetists Tils Brenners ar saviem mūziķiem un jaunais, Kubā dzimušais pianists Alfredo Rodrigess, bet festivāla noslēgumā 2.jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies norvēģu projekts "Beady Belle" un pianists Aleks Vilsons, kurš ir viens no ievērojamākajiem britu džeza māksliniekiem un komponistiem.

Kā ierasts, festivāla aktivitātes notiks arī klubā "Artelis", kur šoreiz uzstāsies gan džeza improvizācijas trio "Das Kapital", itāļu saksofonists Frančesko Kafiso ar mūziķiem un jaunā un talantīga džeza dziedātāja Olga Abdullina no Sanktpēterburgas, gan arī dziedātājs Filips Hamiltons ar mūziķiem, kā arī notiks "jam session".

Savukārt bezmaksas festivāla koncerti šoreiz notiks brīvdabas atpūtas parkā "Egle". Klausītājiem bez maksas tiks piedāvāts pasākums "Philip Hamilton Vocal Project", "Alex Wilson Salsa Orchestra", Frančesko Kafiso uzstāšanās un "Kārļa Vanaga City Jazz Big Band" priekšnesums.

Jau 11.gadu festivāls "Rīgas ritmi" interesentiem piedāvā apmeklēt arī meistarklases, kuras vadīs ārvalstu speciālisti. Meistarklases notiks no 28.jūnija līdz 1.jūlijam, un tās vadīs pasaules atzinību guvuši mūziķi un mūzikas pedagogi. Meistarklašu mērķis ir izglītot un iedvesmot jaunos mūziķus, sniedzot viņiem teorētiskas un praktiskas zināšanas. Meistarklases šoreiz vadīs Aleks Vilsons, Filips Hamiltons, Edvards Pero, Daniels Erdmans, Eduardo Niebla un Karmena Souza.

Meistarklašu dalībniekiem nav noteikts vecuma ierobežojums. Tās paredzētas interesentiem ar dažāda līmeņa pieredzi - iesācējiem, amatieriem, profesionāļiem. Iepriekšējā muzikālā pieredze ir vēlama, taču nav obligāta. Pieteikšanās meistarklasēm ilgst līdz 24.jūnijam.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais