Dzintaru koncertzāle atklāj 75.sezonu

Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas atklāšanas koncertā sestdien kopā ar Liepājas simfonisko orķestri (LSO), kori "Kamēr..." un dziedātāju Intaru Busuli uzstāsies maestro Raimonds Pauls.

Koncertā atskaņos amerikāņu klasiku – Džordža Geršvina mūziku, ko maestro izpildīs kopā ar LSO, tostarp arī vienu no Geršvina populārākajiem skaņdarbiem "Rapsodiju blūza stilā". Koncertā piedalīsies jauniešu koris "Kamēr" diriģenta Māra Sirmā vadībā, Intars Busulis izpildīs džeza kompozīcijas un populāro mūziku.

LSO izpildīs amerikāņu komponista Džordža Geršvina slavenākās kompozīcijas - „Amerikāni Parīzē” un „Rapsodiju blūza stilā”. Skanēs arī Paula mūzika no filmas „Teātris” Artūra Maskata aranžējumā klavierēm, jauktam korim un simfoniskam orķestrim un Leonīda Vīgnera „Menuets klasiskajā stilā”, ko 1936.gadā slēgtās Dzintaru koncertzāles atklāšanas koncertā atskaņoja Radiofona simfoniskais orķestris.

Dzintaru koncertzāle būvēta 1897.gadā kā pirmā Edinburgas (tagad – Dzintari) teātra skatuve un koncertu vieta, bet 1936.gadā Dzintaros tika atklāta slēgta koncertzāle, kam šogad aprit 75.sezona.

Svarīgākais