Sākas brīvdabas pasākumu sezona

Šajā nedēļas nogalē tiek dots starts brīvdabas koncertu sezonai.

No 3. līdz 5. jūnijam Engures novada Milzkalnē, viesu namā "Upesloki", norisināsies festivāls "SunSet". Festivāla teritorija tiks sadalīta divās daļās. Pirmajā būs lielā skatuve, uz kuras uzstāsies Gacho, R-viss, "Double Faced Eels", "Gain Fast", Andris Kivičs ("Z-Scars"), "bet bet", "Karmafree", "Ekspresija", "Symbiz Sound" (Vācija), Grafomāns, Fakts u.c., bet otrajā - mazā skatuve pie skeitparka, uz kuras uzstāsies dīdžeji: Ai-va, [Ex] da Bass, Chris Cherry, E:91, Supaphly (ASV), Andre Crash, Get Dizzy, Rise, Ratz Lukas, Bar Duck, T, Emil Deo u.c.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

Savuārt pirmais festivāls "Rodam Raunas novadā. Piens" 3. un 4. jūnijā tiks veltīts pienam kā dzīvības avotam un svarīgas novada lauksaimniecības nozares – piensaimniecības – izstrādājumam.

3. jūnijā plkst. 21.30 notiks "Klusās mūzikas koncerts" Drustu ciemā pie Krogus ezera, kur uzstāsies Vītolu ģimene, grupa "Oroboro" un Līga Priede.

4. jūnija programmā ir trīs pasākumi, un tie notiks Raunas centrā. Pirmais būs Piena tirgus plkst. 12 pie pilsdrupām, kur varēs arī mācīties gatavot stabules, pīt vainagus, gleznot ar mākslinieku Andri Eglīti, sportot un vērot Raunas novada pašdarbnieku uzstāšanos. Otrais pasākums būs Jāņa Lūsēna, Māras Zālītes, Kristīnes Zadovskas un Zigfrīda Muktupāvela koncerts "Pacel acis" Raunas baznīcā plkst. 18. Bet trešais pasākums būs "Skaļās mūzikas koncerts" Raunas pilsdrupu estrādē plkst. 20, kur uzstāsies grupas "Satellites LV", "Nielslens Lielsliens" un "Pingvīnu cirks". Pēc koncerta nakts balli spēlēs "Bellaccord".

4. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks pirmais starptautiskais džeza festivāls "Sigulda Jazz". Jau plkst. 14 to atklās Rīgas Doma kora skolas audzēkņu kombo un "City Jazz Youth Band", kā arī bigbends "Sigulda". Ar divu bungu komplektu uzstāsies "Very Cool People", būs arī "Dandelion Wine", bet "Remix" kopā ar grupas "Keksi" pūšamo instrumentu sekciju sniegs instrumentālās mūzikas koncertu.

Festivālā būs arī ārzemju viesi – šobrīd pieprasītākais Eiropas hammond ērģelnieks no Austrijas Rafaels Vresings (Raphael Wressnig) ar savu grupu, bet ar soul/funk klasikas programmu uzstāsies holandiešu/amerikāņu/latviešu projekts "Lilian Day Jackson Band". Īpaši šim pasākumam gatavojas arī pilnīgi jauns kolektīvs "Acoustic Guitar Master's Trio", kurā apvienojušies trīs ģitāras spēles meistari: Aivars Hermanis, Mārcis Auziņš un Kaspars Zemītis!

4. jūnijā Dundagā norisināsies Kurzemes Dziesmu diena - 75 gadu jubileja kopš pirmās Dziesmu dienas Dundagā 1936.gadā. Svētkos pulcēsies gandrīz 2000 cilvēku no visas Latvijas - koristi, dejotāji, pūtēju orķestru dalībnieki. Plkst. 11 notiks koncerti Talsu, Valdemārpils, Ģipkas un Dundagas evaņģēliski luteriskajās baznīcās, kā arī laukumā pie Dundagas pils sāksies Amatnieku tirgus. No plkst. 12 līdz 17 Dundagas laukumos notiks amatierkolektīvu koncerti, bet plkst. 19 sāksies gājiens no vecā pasta ēkas Šlīteres ielā. Plkst. 20 paredzēts koncerts parka estrādē un plkst. 22 - zaļumballe ar Talsu pūtēju orķestri.

3. jūnijā plkst. 19.30 kinoteātrī "K. Suns" ar savu pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs Rīgā viesosies audiovizuālais projekts "Arms And Sleepers" no ASV. Kopš 2006.gada "Arms and Sleepers" savā mūzikā nemitīgi ieviesuši arvien jaunas skaņas, atsauces, instrumentus un ritmiskos zīmējumus, tādējādi variējot ar daudzo ierakstu un koncertuzstāšanos radīto noskaņu. Aprīļa beigās nāca klajā grupas jaunais albums "The Organ Hearts".

4. jūnijā notiks Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas atklāšanas koncerts, kurā tiks atskaņota amerikāņu klasika – Džordža Geršvina mūzika, ko maestro Raimonds Pauls izpildīs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, tostarp gaidāma arī "Rapsodija blūza stilā". Koncertā gaidāma arī jauniešu kora "Kamēr" uzstāšanās diriģenta Māra Sirmā vadībā, bet Intars Busulis dziedās džeza kompozīcijas un populāro mūziku.

Savukārt 5. jūnijā plkst. 17 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, apvienojot Jūrmalas mūzikas vidusskolas stīgu orķestra, Bolderājas mūzikas un mākslas skolas kamerorķestra, kamerkora "Charismata", Rīgas Kultūru vidusskolas jauktā kora, jauniešu kora "Pa saulei" un Agra Daņiļeviča vadītās deju grupas "Dzirnas" spēkus, tiks īstenots projekts "Tango molto appassionato", kas Jūrmalas vasaras koncertu auditorijai piedāvās reibinošu klasisko un moderno deju kokteili oriģinālā vokāli simfoniskā pavadījumā.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.