"Musiqq" neiekļūst Eirovīzijas finālā

© Scanpix

Ceturtdienas vakarā Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā Diseldorfā ar dziesmu "Angel In Disguise" uzstājās Latvijas grupa „Musiqq”. 19 valstu konkurencē "Musiqq" neierindojās finālā iekļuvušajā desmitniekā.

Ceturtdien pusfinālā finālā iekļuva (jauktā secībā) Igaunija, Rumānija, Moldova, Īrija, Bosnija un Hercegovina, Dānija, Austrija, Ukraina, Slovēnija un Zviedrija.

Latvija pusfinālā konkurēja ar Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas pārstāvjiem.

No otrdien notikušā pirmā pusfināla lielajā finālā iekļuvušas - Serbijas, Lietuvas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Šveices, Ungārijas, Somijas, Krievijas un Islandes dziesmas un to izpildītāji. Ārpus atlases kārtām konkursa finālā iekļūst lielās dalībvalstis - Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija un Itālija.

Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks sestdien, 14. maijā. To šogad komentēs Valters Frīdenbergs, bet Latvijas balsojuma rezultātus paziņos Aija Andrejeva.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Svarīgākais