"Apocalyptica" koncertu Rīgā iesildīs britu "The Raven Age"

© Publicitātes foto

Noskaidrojies, ka somu simfometāla čellistu apvienības “Apocalyptica” koncertu “Plays Metallica Vol. 2” koncertzālē “Palladium” 21. oktobrī iesildīs britu modernā metāla grupa “The Raven Age”.

Grupa “The Raven Age” izveidota 2009. gadā Londonā un izdevusi četrus albumus - “Darkness Will Rise” (2017), “Conspiracy” (2019), “Exile” (2021) un “Blood Omen” (2023) - atpazīstamību iegūstot jau pateicoties pirmajiem diviem. Tiesa, arī bez tiem atpazīstamība viņiem būtu garantēta, jo viens no grupas dibinātājiem ir Džordžs Heriss, slavenās grupas “Iron Maiden” basista Stīva Herisa dēls.

Viņi ir uzstājušies vairāk nekā 400 koncertos 38 valstīs, tostarp lielajos festivālos, piemēram, “Download Festival”, “Rock in Rio”, “Wacken", “Hellfest” u.c., dalot skatuvi ar tādām smagās mūzikas ikonām kā “Gojira”, “Volbeat”, “Mastodon”, “Opeth”, “Ghost”, “Killswitch Engage”, “Alter Bridge” un, protams, arī “Iron Maiden”.

Jāatgādina, ka grupa “Apocalyptica” šoreiz Rīgā ieradīsies ar sava desmitā studijas albuma “Plays Metallica Vol. 2” repertuāru. Tas iznāca šī gada 7. jūnijā un ir turpinājums leģendārajam 1996. gada albumam “Apocalyptica plays Metallica by four cellos”, kas dažās nedēļās pārvērta somu čellistus par pasaules mēroga zvaigznēm. Ar jauno albumu grupa atgriezīsies pie savām saknēm un turpinās simfonisko veltījumu smagās mūzikas leģendām no “Metallica”.

“Ir neticami apzināties, ka pēc tik daudziem gadiem mūsu veltījums grupai “Metallica” vēl joprojām tik spēcīgi uzrunā klausītājus. Iespēja dalīties mūsu mīlestībā pret “Metallica” mūziku tiešā saiknē ar auditoriju klātienes koncertos ir kaut kas maģisks un unikāls. Šoreiz mūsu šovs sniegs jaunu, līdz šim nebijušu pieredzi, tādēļ nevaram sagaidīt mirkli, kad tiksimies ar saviem faniem un dalīsimies mūsu priekā,” uzsver grupas līderis Eika Topinens.

Izklaide

Šo trešdien, 23. oktobrī, ar blūza koncertu mūzikas namā “Daile” turpināsies festivāls “Bildes”, kam starts tika dots jau pirms pāris nedēļām. Ar daudzveidīgu repertuāru uzstāsies gan leģendāri Latvijas blūzmeņi, gan jaunie un daudzsološie talanti, bet koncertu vadīs Jānis Bukums.