Mūsu mūziķei Might Delete Later pārsteidzoši piedzīvojumi Amsterdamā

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz pašu mājās varēsim redzēt un dzirdēt Rietumos strauji popularitāti gūstošo, Amsterdamā jau ilgus gadus dzīvojošo mūziķi Might Delete Later – viņa apstiprināta iesildītājas lomā 22. novembrī koncertzālē “Palladium” plānotajam slavenā Elderbrook koncertam. Taču jau tagad viņai ir interesanti jaunumi, ar kuriem padalīties.

Pilsētā, kas slavena ar savu bagāto elektroniskās mūzikas kultūru - Amsterdamā, Might Delete Later (īstajā vārdā Madara Pērkone) bija sagatavojusi jaunu skatuvi savai jaunākajai dziesmai “Terrified” ar no citām atšķirīgu uzstāšanos. Proti, elektroniskās mūzikas māksliniece pārsteidza fanus “Amsterdam Dance Event” laikā ar negaidītu “pop-up” šovu stikla liftā ikoniskajā “A'DAM Tower”.

“Tas, kas sākotnēji bija paredzēts kā ballīte ar faniem, arī draugiem Ivanu Dornu un Mason, pārvērtās par 15 minūšu dinamisku performanci, kuru pārtrauca apsardze, atstājot simtiem fanu ārpusē, izmisīgi gaidot vairāk,” stāsta Madara. “Ažiotāža ap šo notikumu bija tūlītēja. Fani plūda uz “A'DAM Tower”, cenšoties noķert ieskatu negaidītajā lifta reivā, kur enerģija bija jūtama gan tā iekšienē, gan ārpus tā. Lai gan šovs bija īss, tas tikai pastiprināja interesi par jauno singlu “Terrified”.”

Šī skaņdarba tapšanas vēsture ir līdzīga iepriekšējiem Might Delete Later darbiem - tas radies no viņai iesūtītajām balss īsziņām. “Man ir 30, un es domāju, ka šī ir pirmā reize manā dzīvē, kad es patiesi esmu iemīlējies. Un mani tas šausmīgi biedē” - šie emocionālie vārdi bija atstāti balss ziņā, kuru Might Delete Later saņēma piecas dienas pirms uzstāšanās uz “Tomorrowland Freedom Stage”. Zinot, ka persona, kas atstāja ziņu, arī būs aptuveni 15 000 cilvēku lielajā pūlī, mūsu mūziķe nolēma šo dziļi personisko brīdi pārvērst dziesmā, kas tagad aizrauj klausītājus visā Eiropā. Ekskluzīvi dziesmas “Terrified” priekšskatījumi jau ir sākušies: JBL organizēja fanu kruīzu Amsterdamā, kurā piedāvāja pirmo iespēju noklausīties dziesmu, un to turpināja jau minētais liftā notikušais šovs. “Un šī kustība tikai turpina pieņemties spēkā,” priecājas Madara.

Ja par koncertdzīvi, tad Might Delete Later pievienosies talantīgajam angļu elektroniskās mūzikas māksliniekam Elderbrook viņa Eiropas turnejā novembrī. “Terrified” plānots kā viņas iesildīšanās programmas centrālā ass, tostarp arī uzstājoties “Palladiumā” 22. novembrī. Papildu dzīvajām uzstāšanās reizēm “Terrified” izplatās arī sociālajos medijos - ar vairāk nekā 180 000 skatījumu “TikTok” un “Instagram” platformās, dziesma jau ir kļuvusi par hitu. Prezentācijas koncerti ir plānoti arī Antverpenē un Hamburgā, vēl vairāk nostiprinot dziesmas starptautisko apriti.

Izklaide

Šo trešdien, 23. oktobrī, ar blūza koncertu mūzikas namā “Daile” turpināsies festivāls “Bildes”, kam starts tika dots jau pirms pāris nedēļām. Ar daudzveidīgu repertuāru uzstāsies gan leģendāri Latvijas blūzmeņi, gan jaunie un daudzsološie talanti, bet koncertu vadīs Jānis Bukums.