"Rāmi Riti" aicina uz savu pirmo jubilejas koncertu

© Publicitātes foto

Ambientās etnomūzikas grupa “Rāmi Riti” šoruden svin savu desmit gadu jubileju un aicina klausītājus uz muzikāli košiem un sirsnīgiem svētku koncertiem “Saules zīmē” Rīgā, Tukumā un Siguldā. Pirmais no trim koncertiem gaidāms jau šo sestdien, 19. oktobrī, mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”.

Jubilejas koncertos skanēs kompozīcijas no “Rāmi Riti” piecos studijas albumos ierakstītajām, spēlētajām un klausītāju iemīļotākajām dziesmām, tāpat programmā tiks iekļauti arī muzikāli jaunumi un iecerēts sirsnīgs, spēkpilns kopīgs sadziedāšanās mirklis ar klausītājiem.

“Rāmi Riti” dziesmu autore un soliste Inese Kozuliņa stāsta, kādēļ jubilejas koncertsērijai izvēlēts “Saules zīmes” vadmotīvs: “Visa pasaule iemieso Saules jeb dzīvības koku - vara saknes, zelta zari, sudrabiņa lapiņām. Saule ir dzīvība, uguntiņa kā ārpus mums, tā arī mūsos katrā, kas liek celties un piepildīt sevi šajā pasaulē. Viss, kas rodas, dodas pasaulē, piepildās, nāk ar Saules enerģiju un spēku. Izauklējas klusumā, tumsā, Mēness spēkā, bet pasaulē dodas Saules zīmē.”

“Rāmi Riti” sastāvā spēlē un jubilejas koncertos uz skatuves kāps Inese Kozuliņa (vokāls, kokle), Mārtiņš Miļevskis (taustiņi, vibrofons, perkusijas, vokāls), Ivars Štubis (ģitāra vokāls), Kalvis Vītols (vokāls, dūdas, ukulele, perkusijas), Alisa Klimanska (flautas, stabules, vokāls), kā arī viesmūziķes Zane Sniķere (kokle) un Undīne Balode (čells). Grupu kopā ir savedusi un vieno mīlestība uz latvju dainām un to spēku, skaistumu un vēstījumu, kas ir nozīmīgs arī mūsdienās. Grupa koncertē kopš 2014. gada un desmit gadu laikā ir izdevusi piecus studijas albumus, radījusi un nospēlējusi daudzas koncertprogrammas gan Latvijā, gan citās valstīs.

Jubilejas koncerti notiks 19. oktobrī mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”, 1. novembrī Tukuma pilsētas Kultūras namā un 23. novembrī Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis”.

Izklaide

Godinot Latvijas rudens ražas sezonu, “Maxima Latvija” noskaidrojusi 2024. gada vērienīgākos Latvijā audzētos ķirbjus. Šogad 19. “Latvijas lielākā ķirbja čempionātā” par rudens ražas līderi tika kronēts Luīzas Neimanes ģimenes 443 kg smagais ķirbis no Kuldīgas novada, kurš sasniedz 402 x 340 cm apkārtmēru.

Svarīgākais