Recenzija: Singapūras Satīns - “Super Duper”

© Publicitātes foto

Viena no šī brīža aktuālākajām un noteikti arī klausītākajām pašmāju repa apvienībām “Singapūras Satīns” laiduši klajā pērn oktobrī izdotā albuma “Super” papildināto versiju ar daudzsološu nosaukumu “Super Duper”.

Kurš teica, ka divreiz vienā upē iekāpt nevar?! “Singapūras Satīns” var! Ar savu iepriekšējo studijas albumu “Stonks” šī grupa izdarīja tieši tāpat - 2021. gadā laida klajā tā pamata versiju, bet 2022. gadā to papildināja, nosauca par “Luksus Stonks” un izdeva “deluxe” versiju (un vēl mēģināja to iesmērēt Gada balvai “Zelta mikrofons” kā jaunu albumu…). Līdzīgi arī šoreiz - 2023. gada nogalē izdotais “Super” ir bagātināts ar vēl sešām dziesmām un izdots no jauna, turklāt nav īpaši lauzīta galva, kā novitātes savienot ar iepriekš klajā laistajiem gabaliem, tās visas vienkārši ieliekot albuma sākumā.

Pagājušogad ap šo laiku izdevām albumu “Super”, kas noteikti bija mūsu labākais darbs līdz šim, tāpēc pēdējo gadu aktīvi shēmojām, kā padarīt labu par lielisku? Kā padarīt lielisku par izcilu? Kā padarīt izcilu par dižcilu?! Mūsuprāt, atkodām formulu un ar sešām jaunām kompozīcijām padarījām albumu no “super!” uz “super duper!”,” bez liekas kautrības (ja precīzāk - ar sev raksturīgo ironijas devu) stāsta “singapūrieši”.

Papildinātajā albuma versijā atrodamas kompozīcijas, kas radušās sadarbībā ar tādiem māksliniekiem kā rolandu če (“Riskēt”), M. Sencis & Grandmasters Neons (“Viņa arī”), kā arī populāro lietuviešu reperi Remis Retro (“Braliukai”). Albuma ievadošais singls ir “Moonshine”, kura video versijā var palūkoties, kā “singapūrieši” vizuāli nesekmīgi cenšas izlikties par metālistiem. Starp citu, šo albumu drīzāk vajadzēja iesākt ar jau pārbaudīto vērtību, iepriekš izdoto singlu “Organizētā grupā”, kas šo kopumu raksturotu daudz veiksmīgāk, taču gan “singapūriešiem” labāk zināms, kā piedāvāt faniem savu produkciju.

No jaunajiem gabaliem vislabāk atmiņā aizķērās ritmiskā “Viņa arī”, arī kopdarbs ar Roļiku ir gana interesants, savukārt no teksta viedokļa var ieteikt dziesmu “Kapu svētki”. No iepriekš izdotā “Super” sadaļas nekas nav mainījies - tādas dziesmas kā “Augsts asinsspiediens”, “Degviela” un “Labvakar” joprojām ir super!

Jā, bet kāpēc “singapūrieši” vispār izdevuši šo albumu? Droši vien tāpēc, lai būtu iemesls ar vēl lielāku troksni pareklamēt savus 2025. gada koncertus “Palladiumā”. “Priecāsimies visus vecos, jaunos fanus, reperus, metālistus un vampīrus satikt mūsu gaidāmajos lielkoncertos 16. un 17. aprīlī - solām vēl noslīpētāku un grandiozāku šovu, izmeklētu setlisti gurmāniem un negaidītākos specefektus! Tiekamies!” aicina “Singapūras Satīns”.

Izklaide

Šo piektdien, 18. oktobrī, “Palladiumā” ar vērienīgu koncertu uzstāsies grupa “Carnival Youth”, svinot sava debijas albuma “No Clouds Allowed” desmit gadu jubileju. Noskaidrota arī koncerta iesildītāja.

Svarīgākais