Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Izskanējis Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmais pusfināls

© Scanpix/AFP

Šovakar Vācijas pilsētā Diseldorfā noskaidroti šīgada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmā pusfināla uzvarētāji.

No 19 pirmā pusfināla finālā iekļuvušas - Serbijas,Lietuvas,Grieķijas,Azerbaidžānas,Gruzijas,Šveices,Ungārijas,Somijas,Krievijas un Islandes dziesmas un to izpildītāji.

Pirmajā pusfinālā bez jau nosauktajām valstīm piedalījās arī Polija, Norvēģija, Albānija, Armēnija, Turcija, Malta, Sanmarīno, Horvātija, Portugāle.

Latvijas pārstāvji grupa „Musiqq” startēs Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā – ceturtdien, 12. maijā.

„Musiqq” ar dziesmu "Angel In Disguise" otrajā pusfinālā startēs ar 17. kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas pārstāvjiem.

Mēs savējiem līdzi varēsim just, skatoties tiešraidi gan LTV1 ēterā, gan internetā (tikai Latvijas teritorijā), savukārt pirms tās – plkst. 21:15 - LTV1 programmā būs raidījums „Latvija, turam īkšķus!”. To vadīs Eirovīzijas nacionālajā atlasē iepazītais trio: LTV sporta žurnālists un Eirovīzijas „seja” Uģis Joksts, mūziķi un bijušie Eirovīzijas dalībnieki Valters Frīdenbergs un Jolanta Strikaite.

Savukārt 2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls, kurā ļoti ceram ieraudzīt arī Latvjas pārstāvjus, notiks sestdien, 14. maijā. To šogad komentēs Valters Frīdenbergs un Uģis Joksts. Bet Latvijas balsojuma rezultātus paziņos Aisha.