Bukmeikeri Latvijai sola pieticīgas izredzes Eirovīzijā; Igaunija varētu būt favorītu vidū

Jau šovakar un ceturtdien norisināsies Eirovīzijas pusfināli un saskaņā ar interneta totalizatora "Triobet.com” prognozēm Latvijas pārstāvji "Musiqq”, iespējams, paliks pāris vietas aiz finālistiem, kamēr Igaunijai tiek prognozēta droša vieta finālā un labas izredzes uz panākumu visā konkursā.

Iespēja, ka „Musiqq” iekļūs finālā, tiek vērtēta ar 40% varbūtību (likmes koeficents 2.40), kas nozīmē Latvijas apvienības balansēšanu uz iekļūšanas robežas. Tikmēr Igaunijas dziedātāja ne tikai pārliecinoši iekļūs finālā (85% varbūtība), bet būs arī viena no galvenajām pretendentēm uz uzvaru visā konkursā. Savukārt Lietuvai dalība konkursā, visticamāk, beigsies jau otrdienas pusfinālā, jo saskaņā ar „Triobet.com” prognozēm pastāv 88% varbūtība, ka lietuviešu gara darbu Eiropa nenovērtēs.

Pārliecinoši galvenā konkursa favorīte „Triobet.com” vērtējumā ar 35% varbūtību ir Francija, kuras pārstāvji jau ir 5 reizes uzvarējuši Eirovīzijā, bet pēdējais triumfs bija tālajā 1977. gadā. Tāpat labi tiek vērtētas Lielbritānijas, Igaunijas un Ungārijas izredzes. Latvija startēs otrajā pusfinālā 12. maijā, bet fināls norisināsies 14. maijā Diseldorfā, Vācijā.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais