Dzintaru koncertzālē uzstāsies džeza dīva Kasandra Vilsone

Ar vienīgo koncertu Baltijā 21. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies divu prestižo "Grammy" balvu laureāte džeza mūzikas dīva Kasandra Vilsone.

Kasandra Vilsone ir viena no pēdējo desmitgažu spilgtākajām džeza dziedātājām.

Gan koncertos, gan studijā Kasandra strādā ar visaugstākā līmeņa mūziķiem un viņas repertuārā ir gan pašas sacerētas dziesmas, gan džeza, blūza, popa un roka klasikas skaņdarbi (no Djūka Elingtona līdz Mailsam Deivisam, no Dilana līdz Stingam.

Kasandra Vilsone divreiz saņēmusi "Grammy" balvu, vairākkārt (no 1994. līdz 1996. gadam) izpelnījusies žurnāla "Down Beat" piešķirto titulu "Gada labākā džeza vokāliste". Tomēr viņu, tāpat kā daudzas no lielajām pagātnes dīvām, grūti ievietot vienā žanriskā teritorijā, pat ja tā ir tik ietilpīga kā džezs. Jo Kasandras talants, šķietami bez piepūles šķērsojot visdažādāko žanru robežas, iemieso ļoti plastisku muzikālo personību.

Viņas jaunākais albums "Silver Pony" iznāca 2010. gada rudenī un tajā starp viņas partneriem ir arī saksofonists Ravi Koltreins un ievērojamais mūsdienu soul un r&b vokālists Džonijs Ledžends.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais