Latvijas Radio bigbends aicina uz Amerikas džeza vakariem

© Publicitātes foto

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Koncertsērija “Amerikas džeza vakars” ir veltīta džeza dzimtenei Amerikai, piedāvājot klausītājiem iespēju novērtēt gan leģendāru, gan mazāk pazīstamu džeza skaņdarbu izpildījumu. Koncertos septembrī, oktobrī un novembrī, Latvijas Radio bigbends uzstāsies kopā ar franču mākslinieku Batistu Erbēnu (Baptiste Herbin), kurš ir viens no inovatīvākajiem un ietekmīgākajiem saksofonistiem mūsdienu džeza mūzikā, skotu vokālisti Džordžiju Sesīlu (Georgia Cécile), kurai piešķirtas “UK Jazz Act Of The Year” un “Jazz FM 2022 Gada vokāliste” balvas, kā arī mūsu pašu starptautiski atzīto dārgumu - Latvijas Radio kori.

Latvijas Radio bigbends kopā ar Latvijas Radio kori uz Spīķeru koncertzāles skatuves izspēlēs un izdziedās džeza leģendas, bigbendu vadītāja, komponista, pianista Djūka Elingtona trīs sakrālos koncertus (1965., 1968. un 1973. gadā), ko viņš sarakstījis savam bigbendam un dažādiem baznīcu koriem, un, viņa paša vārdiem, ir viņa būtiskākais muzikālais devums. Elingtons gan allaž uzsvēris, ka ar šiem koncertiem nav centies radīt liturģisko mesu, bet mēģinājis ievest leģendāro “Cotton Club” džeza klubu baznīcā. Koncerta solists - vokālists, basbaritons Jānis Strazdiņš.

“Šis ir jau trešais klausītāju iemīļotās koncertsērijas “Amerikas džeza vakari” norises gads Spīķeru koncertzālē un arī šogad būs iespējams dzirdēt džeza dzimtenes Amerikas labākās tradīcijas. Īpaši vēlos uzsvērt 20. septembra koncerta solistu, franču saksofonistu Batistu Erbēnu, kura karjeru iedvesmojusi leģendāro saksofonistu Džona Koltreina un Sonija Rollinsa saksofona spēle, kā arī 22. novembra koncertu kopā ar Latvijas Radio kora grupu un solistu Jāni Strazdiņu, kurā izspēlēsim ne tikai Djūka Elingtona sakrālos koncertus, bet arī īpašus leģendārā latviešu džeza pianista un pamatlicēja Jura Kļavas aranžējumus, kas pielāgoti bigbenda sastāvam, visiem zināmajiem “In A Mellow Tone”, “Satin Doll” un “It Don’t Mean A Thing”.”

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais