“Raxtu Raxti” turpinās tradīciju uzstāties valsts svētkos

© Publicitātes foto

Turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju par godu Latvijas proklamēšanas gadadienai rīkot koncertus, grupa “Raxtu Raxti” aicina uz valsts svētku lielkoncertu 18. novembrī Dailes teātrī.

Plānots, ka koncerta pirmajā daļā “Raxtu Raxti” muzikāli atgriezīsies savos pirmsākumos - tas ir laiks, kad tika aranžētas pirmās kompozīcijas, nospēlēts pirmais lielais koncerts Imantdienās, kam drīz vien sekoja arī debijas albums “Es atradu tautasdziesmu”.

Šim laikam ir sava muzikālā nokrāsa un noskaņa, ko rada “Jātnieka dziesma”, “Man apnikusi”, “Šorīt saule sniegu ēd” un daudzas citas dziesmas, ko klausītāji iemīļojuši un dzied līdzi mūsu koncertos,” saka “Raxtu Raxti” mūziķe Kristīne Kārkle-Kalniņa.

Otrajā daļā “Raxtu Raxti” kopā ar dejotājiem no “Dzirnām”, “Vektora” un “Teiksmas” veidos “stāstu par latvieti mūsdienu Latvijā, kuram svarīga gan mūsu tautas pagātne, gan nākotne.” Te savīsies latviešu tradicionālā mūzika, kam spēku un jaudu piedos dūdu tēmas Edgara Kārkla un Kaspara Bārbala izpildījumā, kā arī oriģinālmūzika no deju lieluzveduma “Vēstījums rakstos”, kas tika radīts par godu valsts simtgadei. “Ar mūziku un deju tiks izstāstīts stāsts par latvieti, tā dabu - gan trauslo, gan stipro -, par likteni - neparedzamu un nezināmu -, par darba tikumu un vērtībām, kas iedvesmo dzīvot un radīt savā zemē Latvijā.”

Izklaide

Ar jaunu singlu “24/7” klajā nākuši klajā šova “X-Faktors” dalībnieki no grupas “Bekars”. Kā jau to viegli noprast pēc dziesmas nosaukuma, tajā tiek apdziedāta ikdienas steiga.

Svarīgākais