Festivālu sezona finišē ar elektroniķu pasākumu "Bez narkotikām un alkohola"

© Publicitātes foto

Uz AB dambja 21. septembrī notiks jauns elektroniskās mūzikas festivāls “Endorfin”, kas “aicina ikvienu piedzīvot mūzikas spēku pilnīgi jaunā dimensijā.” Tas acīmredzot būs pēdējais šis vasaras pasākums zem atklātām debesīm.

“Endorfin” kustības galvenais uzsvars tiek likts uz dabisku un tīru pieredzi - festivāls norisināsies bez alkohola un narkotikām, ļaujot apmeklētājiem iegrimt mūzikas un kopienas enerģijā. Galvenie mākslinieki - dīdžejs un producents Guy J (Izraēla), enerģiskie “Bombossa Brothers” (Igaunija) un “Endorfin” kustības aizsācējs Edgar Kozak (Latvija). Apmeklētājus priecēs arī iespaidīga vizuālā šova programma un interaktīvas mākslas instalācijas.

Par “galveno starp galvenajiem” jāsauc Guy J no Izraēlas. Gajs “Guy J” Džada uz skatuves darbojas jau vairāk nekā 17 gadus, pa šo laiku savācot diezgan apjomīgu diskogrāfiju, kuru pazīst elektroniskās mūzikas klausītāji vairākās pasaules valstīs. Viņš spēlē “progressive house”, “techno” un “electro” stilos. Mūziķis ar saviem skaņdarbiem uzstājās daudzas pasaulēs malās, kā arī populārākajos festivālos. Piemēram, 2023. gadā Guy J uzstājās “Loveland” festivāla ietvaros Amsterdamā vairāku tūkstošu cilvēku priekšā - viņa uzstāšanas video savāca vairāk, nekā 1 miljonu skatījumu platformā “YouTube”. Rīgā mākslinieks uzstāsies ar īpašu programmu, kurā izpildīs savu labākus skaņdarbus, kā arī prezentēs absolūti jaunu materiālu.

“Festivāls “Endorfin” unikāls ar to, ka mēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi - pasākums norisināsies bez alkohola un narkotikām, lai cilvēki pilnīgi iedziļinātos mūzikas un kopienas enerģijā. Papildu mūzikai, viesus sagaida labsajūtas aktivitātes - kopā vienosimies kopīgā meditācijā,” informē festivāla pārstāvji. Jāpiebilst, ka apmeklētājiem noteikts īpašs “dress code”: “Iedvesmojies no “Burning Man” tematikas, esi radošs, izpaud savu individualitāti!”.

Izklaide

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) jaunās sezonas atklāšanas preses konferencē LNSO fonda Izcilības balva 5000 eiro apmērā pasniegta LNSO I vijoļu grupas otrajam koncertmeistaram Sandim Šteinbergam, aģentūru LETA informēja fonda valdes locekle un mārketinga direktore Dagnija Pētersone. Projekts radīts, lai risinātu mūziķu atalgojuma problēmas Latvijā un novērstu tendenci, ka izcili mūziķi izvēlas doties strādāt uz citām Eiropas valstīm, tāpēc viens no balvas mērķiem ir sniegt finansiālu atbalstu izcilākajiem LNSO mūziķiem un viņu darbībai Latvijā. Balvas ieguvējs tika noskaidrots konkursa kārtībā, kurā piedalījās visi LNSO mūziķi. Žūrija, ko veidoja LNSO fonda dibinātāji - Gunda Vaivode, Andris Poga, Ints Dālderis, Arturs Maskats un Līga Līce - , un arī fonda valdes locekļi - Jānis Jenzis un Inese Stankeviča -, mūziķu sniegumu vērtēja visas sezonas garumā. Balvas kritēriji ietvēra ne tikai izcilu muzicēšanas tehnisko izpildījumu, bet arī spilgtu dalību orķestra kamermūzikas programmās, inovatīvu pieeju repertuāra veidošanā un radošu ieguldījumu gan kamermūzikas ciklā, gan izglītojošos koncertos. Līdzās tam tika novērtētas arī idejas, kas stiprina LNSO tēlu Latvijas koncertdzīvē. LNSO fonds dibināts 2015. gadā ar mērķi radīt platformu kvalitatīvai sabiedrības iesaistei orķestra attīstībā. Paralēli savai tiešajai darbībai LNSO fonds pievērš uzmanību un iesaistās dažādos projektos, kas akcentē sociālo atbildību: labdarības projekti kādas konkrētas tēmas aktualizēšanai, aktivitātes simfoniskās mūzikas popularizēšanai un pieejamībai, kā arī topošo mūziķu un LNSO mūziķu atbalstīšanai.

Svarīgākais