"Instrumenti" albumu nosvin ar videoklipu un īpašu koncertu cirkā

© Publicitātes foto

Grupa “Instrumenti” ceturtdien izdeva jaunu studijas albumu “Runā Rīga”, kura klajā nākšana tika atzīmēta ar īpašu dzimšanas dienas koncertu Rīgas Cirkā, kā arī jaunu videoklipu. Ietikšanai cirka ēka veidojās garumgara rinda, kas nepārsteidz – “Instrumenti” joprojām ir viena no pieprasītākajām latvju grupām.

Albumā “Runā Rīga” iekļautas desmit dziesmas, no kurām četras - “Nāc dejot (Sirdi izkratīt)”, “Runā Rīga”, “Man patīk” un “Tu iekriti manī” - jau ir pastaigājušās pa radiostaciju topiem un iekarojušas klausītāju atzinību. Šonedēļ “Instrumenti” izdeva albuma piekto singlu “Perspektīva”, kuram tapis arī videoklips. Tā idejas autors ir “trešais instruments” Gatis Zaķis, kurš kopā ar režisoru Matīsu Spaili, operatoru Jāni Jurkovski savu ideju ir pārvērtis par īstenību, tas ir, skatāmā formātā.

“Fantastiska pieredze strādāt citā radošajā lauciņā!” priecājas ierasti aiz skaņu inženiera un producenta pults redzamais Gatis Zaķis. “Video ir mana kaislība, kura beidzot pamazām sāk realizēties arī acīm baudāmā veidolā. Dziesmas “Perspektīva” video nācu ar ideju un vēlmi kontrolēt radošo noriti, bet bez lieliskas komandas ar Matīsu Spaili kā uzticamu režisoru priekšgalā to nebūtu iespējams īstenot.”

Rīgas Cirkā ceturtdienas vakarā Gatis Zaķis gan atkal bija pie skaņu pults, gādājot kolēģiem - Jānim Šipkēvicam un Reinim Sējānam, kā arī ģitāristam Miķelim Putniņam, basģitāristam Valteram Sprūdžam, bundziniekam Rūdolfam Dankfeldam un pūtēju sastāvam - par labu skanējumu, pie viena ar ierasti nesatricināmo sejas izteiksmi saņemot apsveikumus par savu līdzdalību albuma ierakstā. Taču gan jau arī Zaķis pagūs izspēlēties, jo koncertu Rīgas Cirkā var vērtēt kā nelielu mēģinājumu “Instrumentu” gaidāmajam lielkoncertam - tas 26. oktobrī notiks “Arēnā Rīga”.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais