"Miera ielas" Elizabete izdod jaunu un pacilājošu dziesmu

© Publicitātes foto

Sadarbojoties ar mūziķiem Kristapu Ērgli, Māru Upmani-Holšteini, Arturasu Burki, dziedātāja un dziesmu autore Elizabete Gaile laidusi klajā vasarīgu dziesmu “Zinu, ka pāries”.

Lai gan vasara straujos tempos virzās uz savu loģisko izskaņu, vismaz latvju mūziķi ar savām dziesmām cenšas to mazliet pagarināt - arī Elizabete Gaile. Viņa vislabāk pazīstama pēc sensacionālus panākumus guvušā hita “Miera iela”, kas kļuva par vienu no atskaņotākajām latviešu dziesmām 2023. gadā. Jaunā dziesma “Zinu, ka pāries” savās noskaņās ir krietni kustīgāka, taču Elizabetes rokraksts ar viņas ar citiem nesajaucamo balss tembru trumpī nekur nav zudis.

“Katrs mēs ikdienā ejam cauri dažādām emocijām, un visi zinām kā ir, kad sāp, kad nav miera un ir grūti. Ir brīži, kad liekas, ka nav labi un neredzam īsti to gaismu, kas parādīs, ka viss atkal būs labi. Tik svarīgi ir apzināties un noticēt, ka viss, kas pāri nāk un sāp, tas parādās, bet jāzina un jātic, ka pāries. Šī dziesma ir kā mantra, kas stiprina tajos brīžos, kad ir grūti,” savās mazliet filozofiskajās pārdomās ar klausītājiem dalās Elizabete. “Esmu priecīga par dziesmas rezultātu. Patiesībā sākumā rakstījām pilnīgi citu dziesmu, bet, nokļūstot mazliet strupceļā ar skanējumu, sāku dungot citu melodiju, kas aizveda visu stāstu uz pavisam jaunu dziesmu.”

Šobrīd Elizabete aktīvi rada jaunu mūziku, lai drīz vien izdotu savu EP vai albumu, savukārt jaunās dziesmas “dzīvais” pirmatskaņojums paredzēts šo piektdien, 23. augustā, “Skanstes City”, kur Elizabete kopā ar pavadošo sastāvu aizvadīs savu šīs vasaras noslēdzošo koncertu. Ieeja pasākumā brīva!

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais