Lauris Bankevics izdod kopdziesmu ar "fabrikantu" Zix

© Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu “Uz manas ielas” no sava rudenī plānotā debijas albuma, klajā nāk dziedātājs Lauris Bankevics. Šoreiz viņam talkā nācis kāds mūzikas apritei atdzimis personāžs – “eksfabrikants” Zix.

Dziesmas “Uz manas ielas” autors ir dziedātājs un dziesmu autors Gatis Mūrnieks, studijā to producējis Gints Stankevičs. Tā ierakstīta sadarbībā ar TV šovā “Talantu Fabrika” iepazīto Zigmāru Liepiņu jeb Zix, kurš pēdējā laikā atgriezies aktīvā mūzikas apritē. “Ja godīgi, tad man tiešām ir liels prieks atgriezties mūzikas apritē pēc ilgāka pārtraukuma. Sadarbība ar Lauri man ir saistoša, jo mani uzrunāja jaunās dziesmas vēstījums un aranžējums,” tā Zix.

“Prieks par sadarbību ar Zix!” gandarījumu neslēpj arī Lauris Bankevics.
“Albumā būs vēl arī citi jaunumi un sadarbības projekti. Starp citu, pēc dziesmas “Uz manas ielas” ieraksta es atminējos vienu savas dzīves faktu - mirkli, kad pirmo reiz kāpu uz kāda konkursa skatuves un dziedāju, bet žūrijā bija Zix. Tagad, pēc daudziem gadiem, mēs kopā strādājam pie mana debijas albuma, un tas sniedz gandarījumu. Tiecoties pēc mērķa, agrāk vai vēlāk to sasniegsi!”

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais