Katrīna Gupalo izdod leģendāro "Noktirni" disko versijā

© Publicitātes foto

Atraktīvā Katrīna Gupalo pievērsusies jaunai nišai - kopā ar jaunizveidoto grupu “Disko brāļi” nākusi klajā ar leģendārā komponista Aleksandra Kublinska dziesmu “Noktirne” disko skanējumā, turklāt sola drīzumā atrādīt veselu programmu, kas ieturēts šādā žanrā.

Grupā “Disko brāļi” apvienojušies mūziķi Edgars Vilcāns, Armands Varslavāns un Mareks Logins, bet dziesmas “Noktirne” izpildīšanā pie mikrofona pielikta spožā Katrīna Gupalo. Turklāt uz lielākajiem koncertiem grupai pievienosies dejotāji ne mazāk spožās horeogrāfes Beātes Svarinskas vadībā, tātad disko ērai uz latvju mūzikas skatuves ir garantēts jauns un spozmes pārpilns vilnis.

“Disko brāļu” dibinātājs, jaunais un ar savu spilgtu rokrakstu atpazīstamais producents Edgars Vilcāns atzīst, ka tieši “Noktirne” bijis aizsākums jaunas programmas veidošanas idejai. “Kādā korporatīvajā pasākumā dzirdēju Katrīnas Gupalo un “Mirage Jazz Orchestra” pavadījumā izpildīto “Noktirni”. Tas bija vienreizēji, uzreiz burtiski iemīlējos šajā kompozīcijā! Jau nākamajā dienā studijā ķēros klāt savai “Noktirnes” versijai,” stāsta Edgars.

Tā vairākās paaudzēs iemīļotā melodija tapusi par pamatu veselai programmai “Latviešu retro”, kas jau pavisam drīz uzsāks ceļu pie klausītājiem. Tās pirmais vēstnesis ir “Noktirne”, un līdzīgā garā šajā koncertprogrammā jaunā skanējumā iemirdzēsies arī citas jau zināmas un varbūt mazliet pat piemirstas latviešu estrādes dziesmas Katrīnas Gupalo un “Disko brāļu” izpildījumā.

“Vai disko ir modē? Īstenībā disko nekad nav no modes izgājis! Vairāk vai mazāk, bet kopš šī mūzikas žanra rašanās 70. gados, tas atrod savus fanus un klausītājus visos laikos. Disko ir unikāls mūzikas žanrs, kas spēj apvienot visu paaudžu mūzikas cienītājus,” rezumē jaunā projekta PR pārstāvji. Patiesībā viss ir vēl vienkāršāk - uz senajām latviešu estrādes melodijām klausītāji vienmēr ir “pavilkušies” un nav pat starpības, kādā stilā tās tiek/tiks izpildītas. Turklāt šajā konkrētajā gadījumā trumpis būs harizmātiskā Katrīna, kas jau vien garantē izdošanos.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais