Iznācis mūzikas albums ar Imanta Ziedoņa vārdiem

© publicitātes foto

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" izdevis mūzikas albumu, kur melodijām vārdus rakstījis pats Ziedonis. Jaunajā dziesmu albumā mūziķi Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs jeb El Mars un citi ieskaņojuši savas oriģināldziesmas ar Ziedoņa vārdiem.

Dziesmu albumā iekļautās desmit dziesmas ierakstītas 2010.gada vasarā, nedēļu garajā fonda "Viegli" radošajā nometnē Ziedoņa vasarnīcā Murjāņos. Albuma ierakstā piedalījās vairāk nekā 20 cilvēku, ieskaitot Ziedoni, kura balss dzirdama vienā no albuma dziesmām.

Albums kopā ar dokumentālo filmu par tā tapšanu maija sākumā būs pieejams grāmatnīcās, savukārt fonda mājaslapā "www.fondsviegli.lv" albumu varēs bez maksas noklausīties un lejupielādēt par ziedojumiem. Jau patlaban fonda mājaslapā ir iespējams noklausīties pirmās divas dziesmas no jaunā albuma.

Kā norāda mūziķis Jānis Holšteins, veidojot albumu mūziķi centušies parādīt, ka jaunrades process ir viegls.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam - dzejniekam Imantam Ziedonim - tuvu misiju. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā.

No dziesmu albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti fonda "Viegli" mērķu īstenošanai.

Fonda valdē darbojas tā priekšsēdētāja Ināra Kehre, kā arī valdes locekļi Renārs Kaupers, Jānis Holšteins, Ēvalds Gaušis un Ants Grende, savukārt fonda padomes priekšsēdētājas Žanetas Jaunzemes-Grendes paspārnē darbojas Inga Ulmane, Eva Ikstena-Strapcāne, Māra Upmane-Holšteine, Andris Čeksters un Māris Saukāns.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais