"Dziesmiņa par vindsērfingu" dzimusi jaunā versijā

© Publicitātes foto

Uz latviešu mūzikas skatuves ir parādījusies jauna grupa – “Covervēji”. Klāt arī viņu jaunais (vai pirmais) singls “Dziesmiņa par vindsērfingu”, kas bāzēts uz Ingus Pētersona izpildītā vecā, laba hita pamatiem.

Lai gan grupas “Covervēji” nosaukums liek domāt, ka šī blice vienkārši uzkundzēsies pazīstamām melodijām, radot uz to bāzes kaverversijas, tik traki tomēr nav - savā “Dziesmiņā par vindsērfingu” grupa ir izmantojusi tikai vārdus no 80. gadu populārās latviešu estrādes dziesmas, ko izpildīja Ingus Pētersons, bet sacerējusi pilnīgi jaunu mūziku. Tās autors ir Roberts Zunde. Tādējādi dziesma ir kavers teksta ziņā, bet muzikāli tā ir pilnīgi jauna kompozīcija. “Šāda pieeja ir reti sastopama, taču “Covervēji” ir veiksmīgi realizējuši šo neparasto ideju, radot dziesmu, kas ir vienlaikus pazīstama un jauna,” palepojas mūziķi.

Grupas dalībnieki stāsta: “Mēs vēlējāmies radīt kaut ko tādu, kas apvieno pagātnes skaistumu ar mūsdienu enerģiju. “Dziesmiņa par vindsērfingu” ir mūsu veids, kā godināt latviešu mūzikas vēsturi un vienlaikus sniegt klausītājiem jaunu un dzīvīgu skaņu!”

Izklaide

Patrisha laidusi klajā jaunu dziesmu, kas pēc ilgākas pauzes atkal ir angļu valodā. “Dziesma ir stāsts par divu mīlošu cilvēku attiecībām – gan harmoniskiem mirkļiem, gan tādiem, kad viss brūk un mīlestība šķietami sāk izdzist,” vēsta dziedātājas komanda. Līdz ar jauno skaņdarbu prezentēts arī tā videoklips.

Svarīgākais