Recenzija: The Rozz - "Nr. 1"

© Publicitātes foto

Plašākai auditorijai diez vai zināmā latviešu grupa “The Rozz”, kuras kodolu veido Oskars Barsuks un Toms Sebastians Plasiņš, izdevusi debijas albumu ar loģisku nosaukumu “Nr. 1”. Izrādās, ka tajā iekļautās dziesmas ir lolotas sešu gadu garumā, tātad vismaz tik ilgi pastāv arī šis muzikālais veidojums.

“The Rozz” albumā ir deviņi skaņdarbi, kuru stāsti veidoti, iedvesmojoties no savas un tuvinieku pieredzes, kā arī pasaulē notiekošā. Sākotnēji katra dziesma bijusi iecerēta kā atsevišķs singls, taču kaut kā šī iecere pačibējusi. “Esam strādājuši pie tā, lai šo albumu klausīties būtu interesanti. Noskaņas un dažādu mūzikas žanru ietekmēti elementi šīs deviņas dziesmas iekrāso pavisam citādi. Ik dziesma ir ar savu stāstu, taču tās visas vieno neatņemamā sastāvdaļa - “The Rozz” enerģija, kas ir azartiska un uzlādējoša,” sola Oskars.

Grupas dalībnieki ir gatavi ar šiem stāstiem arī padalīties. “Piemēram, dziesma “Tryna Keep You”, kas ieturēta hipnotiskā noskaņā, stāsta par attiecībām, kurās tu vairāk esi devējs. Esi gatavs dots visu, līdz saproti, ka tas nav tā vērts. Roķīgā “Aizām pāri” iedrošina cilvēku atvērties dzīvei. “Echo” ir dziesma, kas vēsta par aizraušanos, kas dzen, kur vajag un kur nevajag. “City Lights” ir bezrūpīga dziesma, ar kuru slīdēt pilsētas naktī. “Kazanova” ir par cīņu starp seksuālajām tieksmēm un ilgstošām, vērtībās balstītām attiecībām,” ieskatu albumā iekļautajā skaņu materiālā sniedz Toms Sebastians Plasiņš. “Albums ir dinamisks un piesātināts ar dažādiem elementiem un emocijām.“

Par albumu. Tas tiešām ir piesātināts ar dažādiem elementiem un droši vien arī ar emocijām, to varētu atzīt arī par dinamisku, taču, piedodiet, bet par interesantu to gan diez vai var saukt, tiesa, par profesionālu gan - “The Rozz” pluss ir vokālists, kurš brīžiem pamanās izklausīties pēc Mika Galvanovska un Mārtiņa Baloža no “Bad Habits” krustojuma. Pa kādai pērlei no šī deviņu dziesmu apkopojuma var izknābāt, piemēram, stilīgo “Viņas kronis” un ar ģitāras solo noslēgumā bagātināto sintīpopu “Vai Tu vari?”, tāpat eleganti ir arī angliskie gabali “Tryna Keep You” un “City Lights”.

Vēl jāpiebilst, ka dziesmā “Vai tu vari?” piedalās pašmāju mākslinieki Elfs (Māris Zihmanis), Una Tērēze un Signe Dzene, savukārt dziesmā “Kazanova” neierastā lomā ir dzirdama arī grupas menedžeres Naomi Paeglītes balss. Albumu aranžējis un producējis Oscar Badger (tas esot pats Oskars Barsuks), audio apstrādi veicis Jānis Šmēdiņš jeb Fakts (“Prime Time Latvia”).

Rodas jautājums - nez, kā grupas mūziķiem ienāca prātā nodēvēties tik ļoti neko neizsakošā un atmiņā nepaliekošā nosaukumā kā “The Rozz”?! Mistika. Starp citu, šo piektdien, 16. augustā, “Tallinas pagalmā” notiks albuma prezentācijas koncerts - varēsim viņiem to pajautāt!

Izklaide

Patrisha laidusi klajā jaunu dziesmu, kas pēc ilgākas pauzes atkal ir angļu valodā. “Dziesma ir stāsts par divu mīlošu cilvēku attiecībām – gan harmoniskiem mirkļiem, gan tādiem, kad viss brūk un mīlestība šķietami sāk izdzist,” vēsta dziedātājas komanda. Līdz ar jauno skaņdarbu prezentēts arī tā videoklips.

Svarīgākais