Daudzsološie debitanti "YŪT" izdod intriģējošu singlu

© Publicitātes foto

Gatavojoties savam īpašā viesa statusam Artemas koncertā, daudzsološā pašmāju grupa “YŪT” nākusi klajā ar jaunu singlu “Pamosties”, kam tapis arī videoklips.

Pēc veiksmīgas debijas šī gada sākumā, grupa “YŪT” (Emīls Deivids Zučiks un Matīss Jānis Berzinskis) savā jaunajā singlā “Pamosties” aicina pievērst uzmanību tuvajiem un iedvesmot viņus uz lietām palūkoties vieglāk, saskatot to, kas steigā ir pazudis. “Ikdienā, dzīvojot nemitīgā skrējienā, ir viegli pazaudēt iespēju saskatīt svarīgās lietas vai parūpēties par sevi,” stāsta Emīls Deivids Zučiks. “Tādēļ ir svarīgi, ka blakus ir cilvēki, kuri liek pamosties un paskatīties uz ikdienišķām lietām no citas perspektīvas”. Līdz ar dziesmu klajā nāk arī tās videoklips, kā režisors ir Roberts Ermans, operators - Arvis Belovs. Tajā vērojams mīlas stāsts starp grupas solistu Emīlu un noslēpumaino Alīnu.

Grupa šovasar ir sākusi arī uzstāties “dzīvajā” un savu pirmo koncertu sniedza “Saldus Saules” festivālā, kam sekoja Kreisā krasta svētki 3. augustā Uzvaras parkā. Jau pirmdien, 12. augustā, “YŪT” būs īpašie viesi šīs vasaras aktuālā hita “I Like the Way You Kiss Me” izpildītāja Artemas koncertā VEF kvartālā, savukārt 7. septembrī grupu varēs sastapt Bānīša svētkos Gulbenē.

Šī gada 27. martā “YŪT” debitēja Latvijas mūzikā ar dziesmu “Tuvu”, kas vienpadsmit nedēļas pavadīja Latvijas radiostaciju spēlētāko pašmāju mūziķu Top 10, no kurām sešas nedēļas tā sabija Top 3, bet divas nedēļas pat ieņēma pirmo vietu. Latvijas Radio 2 “Muzikālās bankas” topā dziesma jau astoņpadsmito nedēļu ir 15 populārāko sarakstā, bet trīs nedēļās ieguva arī pirmo vietu. Tāpat dziesma ir bijusi Radio Star FM, EHR Latviešu Hiti un Radio SWH spēlētāko dziesmu topos. “Esam priecīgi, ka mūsu debijas dziesma “Tuvu” ir sasniegusi tik augstus rezultātus. Jūtam, ka ieguldītais darbs ir atmaksājies un esam priecīgi, ka tiekam sadzirdēti un novērtēti,” savu prieku pauž Matīss. “Tieši klausītāju labie vārdi un pozitīvās emocijas ir tas, kas motivē strādāt tālāk un radīt jaunas dziesmas, kas iznāks un turpinās priecēt klausītājus jau pavisam drīz. Pārsteigumi nebeigsies, tāpēc turpiniet mums sekot!”

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais