Kopdziesmu izdod Antra Stafecka, Ingars Viļums un "Jumprava"

© Publicitātes foto

Muzikāli radošais tandēms - dziedātāja Antra Stafecka un basģitārists, komponists un producents Ingars Viļums - turpina savu sadarbības veiksmes stāstu, izdodot jaunu dziesmu no gaidāmā albuma “Manas zemes sirds’’, kurš klausītājiem tiks nodots 2025. gada martā.

Dziesmas “Baltu dzīvi nodzīvot” autors Ingars Viļums iedvesmojies no latviešu tautasdziesmām, kurās, pēc viņa domām, var atrast atbildes uz daudzām laikmetīgās dzīves situācijām. Kā pārsteigums šoreiz jāmin dueta partneri dziesmā - grupa “Jumprava”. “Man ir liels gods sadarboties ar “Jumpravu” - grupu, kas ir bijusi nozīmīgs iedvesmas avots man un arī daudziem citiem mūziķiem. Dziesma "Baltu dzīvi nodzīvot" ir manas sirds projekts, un ceru, ka tā uzrunās klausītājus tikpat dziļi, kā tā uzrunā mani,” saka Antra Stafecka.

“Mēs, tie kuri rada, bieži saprotamies no pusvārda. Arī šoreiz abi ar Antru ātri vien sapratām, ka šīs dziesmas vēstījumu muzikāli sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem un mūsu jaunības elkiem - grupu “Jumprava”. Parādot dziesmas ideju Aigaram Grāveram, atbilde ilgi nebija jāgaida,“ stāsta Ingars. Jāatzīst, ka viņam tiešām ir pilnīga taisnība - šajā dziesmā pat grūti iedomāties skanam kādu citu, ja ne “Jumpravu”.

Savukārt Aigars Grāvers papildina: “Piedāvājums par sadarbību dziesmas ierakstā nāca pēkšņi - kā zibens no skaidrām debesīm. Pirmo reizi dziesmu noklausoties, tā mani saviļņoja līdz sirds dziļumiem - uzreiz piekritu, pat nedomājot! Ļoti iespējams, ka tam pamatā ir vārdi, kas rezonē ar manu šī brīža pasaules izpratnes koncepciju. Mūzikas ir tieši tik daudz, lai nenomāktu tekstuālo vēstījumu. Nesaprotu, kā Ingars ar Antru to dabūja gatavu, bet mani šis vēstījums iedvesmo!”

Jāpiebilst, ka māksliniekiem šis ir radoši piesātināts laiks - “Jumprava” aktīvi gatavojas savam lielkoncertam, kas notiks 31. augustā Mežaparka lielajā estrādē, savukārt Antra Stafecka un Ingars Viļums tuvojas albuma “Manas zemes sirds” izdošanai un Latvijas koncerttūrei pavasarī, tādēļ abi ir gandarīti, ka pa vidu šiem svarīgajiem procesiem ir tapis arī dziesmas videoklips, par kuru liels paldies jāsaka tā autoriem - Kasparam Dvinskim, operatoram, videoklipa montāžas autoram Harijam Blāzem un dejotājiem Santai Skromulei un Dominikam Mūrniekam.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais