Markus Riva dziesmā atklājas personīgā stāstā

© Publicitātes foto

Īpašu veltījumu saviem klausītājiem sagādājis mūžīgais romantiķis Markus Riva – viņš nācis klajā ar jaunu dziesmu latviešu valodā, kas “veltīta visiem mīlētājiem un īpaši labi iederēsies gaidāmā zvaigžņu lietus laikā.”

Dziesmas “Nakts vai diena” autors ir pats Markus Riva, kurš pārsteidzis ar atklāsmi, ka tā esot autobiogrāfisks stāsts par aizgājušām attiecībām un nenotveramām emocijām, kas, tāpat kā krītošas zvaigznes, ir mirklīgas. “Rakstot mūziku, es varu piefiksēt savu personīgo pieredzi, dzīvi, notikumus, un tā savā veidā kļūst par manu autobiogrāfiju,” atzīst Markus Riva. “Es patiesi izbaudu to, ka man ir dota iespēja šādā veidā saglabāt savās atmiņās dzīves kāpumus un kritumus, emocijas. Un vēl jo lielāks ir prieks, ja tas rezonē ar klausītājiem.”



Pirmatskaņojumu dzīvajā izpildījumā skaņdarbs piedzīvojis Markusa (īstajā vārdā Miķelis Ļaksa) dzimtajā pilsētā Sabilē, kur mūziķis uzstājās jūlija beigās, bet dienu vēlāk arī televīzijā - Laimas Vaikules festivālā “Laima Rendezvous” Dzintaru koncertzālē. “Neliegšos - smeldzīgās dziesmas ir man pašam vistuvākās, tāpēc ļoti priecājos par siltumu, ar kādu publika to uzņem - pirmatskaņojums manā dzimtajā pilsētā bija ļoti saviļņojošs, tāpat vienmēr cenšos ar ko jaunu pārsteigt skatītājus “Laima Rendevous” festivālā, kurā piedalos ik gadu,” stāsta Markus.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka smeldzīga šī dziesma laikam šķiet tikai pašam dziedātājam - “Nakts vai diena” ir relatīvi jestrs popgabals Markus Rivas stilā, bet dziesmā ietverto vēstījumu diez vai kāds īpaši laidīs caur savu personīgās dzīves pieredzes prizmu.

“Nakts vai diena” tiks iekļauta arī plānotajā albumā latviešu valodā - kad tas notiks, to Markus Riva vēl neatklāj (vai arī nemaz vēl pats to nezina). Kā zināms, tad mūziķis patlaban strādā arī pie sava pirmā albuma ukraiņu valodā.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais