Britu mūziķa Artemas koncertu iesildīs pašmāju "YŪT"

© Publicitātes foto

Jau pirmdien, 12. augustā, VEF kvartālā pirmo reizi Latvijā viesosies šīs vasaras aktuālā hita “I Like the Way You Kiss Me” izpildītājs Artemas. Par koncerta iesildītājiem apstiprināta jaunā pašmāju grupa “YŪT”.

Grupas “YŪT” sastāvā ir Emīls Deivids Zučiks un Matīss Jānis Berzinskis, kuri iepriekš darbojušies grupā “Guys on the Red Carpet”. Līdz šim savu mūziku grupa raksturojusi kā viegli uztveramu popmūziku, taču klausītājus pavisam drīz gaida arī dažādi muzikāli pārsteigumi. Ārpus “YŪT” Matīss darbojas arī kā bungu skolotājs, savukārt Emīls brīvajā laikā… asistē zobārstiem.

Latvijas mūzikas apritē martā “YŪT” debitēja ar dziesmu “Tuvu”, kas jau 11 nedēļas (!) uzturas Latvijas radiostaciju spēlētāko pašmāju mūziķu Top 10 un divas no tām - topa 1. vietā. “Dziesma stāsta par to, ka mīļotajiem cilvēkiem esot tālu prom, tik un tā varam justies tuvu,“ stāsta Emīls Deivids Zučiks. Nupat apvienība laidusi klajā jaunu singlu ar nosaukumu “Pamosties”, aicinot pievērst uzmanību tuvajiem un iedvesmot viņus uz lietām palūkoties vieglāk, saskatot to, kas steigā ir pazudis. “Ikdienā, dzīvojot nemitīgā skrējienā, ir viegli pazaudēt iespēju saskatīt svarīgās lietas vai parūpēties par sevi,” prāto Emīls Deivids Zučiks. “Tādēļ ir svarīgi, ka blakus ir cilvēki, kuri liek pamosties un paskatīties uz ikdienišķām lietām no citas perspektīvas.” Līdz ar dziesmu klajā nācis arī tās videoklips.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais