“Singapūras Satīns” izdod singlu kopā ar Lietuvas superzvaigzni Remis Retro

© Publicitātes foto

Vasaras karstākajā ballīšu sezonā grupa “Singapūras Satīns” izdevuši dziesmu “Braliukai”, kas ierakstīta kopā ar vienu no aktuālākajiem Lietuvas reperiem Remis Retro.

Dziesmas nosaukuma Braliukai” tulkojums no lietuviešu valodas ir “brāļi”, un tas runā ne vien par mākslinieku draudzīgajām attiecībām, bet arī mūsu kaimiņvalstu ciešajām saitēm. Jauno gabalu labāk klausīties, pie viena skatoties tā videoklipu, kurā netrūkst Lietuvas elementu - video iemūžināts “Singapūras Satīna” ceļojums uz Remis Retro dzimto Kauņu, kurā puišus sirsnīgi uzņēma ne vien pats mūziķis, bet arī viņa draugi un mamma. Arī muzikāli jaunajā dziesmā kaimiņvalsts reperim, šķiet, bijusi liela ietekme.

Dziesma radās kādā jaukā vakarā, kad ar “satīnu” bijām Kauņā, ciemos pie Remis Retro. Sapratāmies izcili un spēcinājām mūsu draudzību daudzu dienu garumā. Mēs uzskatām, ka Latvija ar Lietuvu izcili saprotas pilnīgi visos jautājumos, izņemot basketbolu un auksto zupu, taču ēdiens un sports nebija prioritātes mūsu vizītes laikā,” stāsta “Singapūras Satīns”.

Jau pēc manas pirmās tikšanās ar “satīna” puišiem bija skaidrs, ka mēs ne vien varēsim sastrādāties, bet arī kļūsim par draugiem. Mūs vieno gan līdzīga pieeja radošajiem procesiem un muzikālajam skanējumam, gan spēja svinēt līdz rītam. Jūtos patiesi priecīgs, ka esmu saticis “Singapūras Satīnu”,” stāsta Remis Retro. Jāpiebilst, ka šī ir jau otrā “Singapūras Satīna” un Remis Retro sadarbība - pēc pagājušajā gadā kopīgi izdotā singla “Fortuna”.

Plānots, ka Remis Retro pievienosies “Singapūras Satīnam” uz skatuves “Summer Sound” festivālā Liepājā, lai pirmo reizi dziesmu kopā izpildītu plašākai publikai.

Remis Retro ir viens no šī brīža populārākajiem un ietekmīgākajiem Lietuvas mūziķiem un dziesmu autoriem, kurš iekarojis klausītāju sirdis, pateicoties saviem tiešajiem dziesmu tekstiem un šarmantajai personībai. Lietuvas populārās mūzikas aprindās tiek mēļots, ka jebkura dziesma, kurai Remis pieskāries, pārvēršas par hitu, un tam par pierādījumu kalpo tādi singli kā “Panelė Verta Milijono” u.c., kas kļuvuši par klausītākajām pašmāju dziesmām Lietuvā.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais