Virga jubilejas tūrē ar koncertu piestās Dzintaru koncertzālē

© Publicitātes foto

Leģendārais “līvs” Ainars Virga aicina uz savu 60 gadu jubilejai veltīto lielkoncertu “Liepājniex” Dzintaru koncertzālē – tas notiks 22. jūlijā.

“Man ir svarīgi, lai koncertā piedalītos tie mūziķi, kuri manā dzīvē ir spēlējuši kādu lomu. Tādu ir ļoti daudz, tāpēc gaidāmi pārsteigumi!” saka Ainars Virga. Koncertā piedalīsies grupas “Līvi” un “Liepājas brāļi”, Ieva Akuratere, Igo un Olga Rajecka, mūziķi Tomass Kleins, Modris Šterns, Guntars Račs un Uldis Marhilevičs, folkloras kopa “Stiprās sievas”, Durbes kamerkoris u.c., bet repertuārā iekļautas nozīmīgas latviešu roka kompozīcijas, sākot no “Dzimtās valodas” un “Dieva dēla” līdz šajā laikā radītajiem skaņdarbiem.

Ainars Virga dzimis 1964. gada 6. aprīlī Liepājā, un pirmais viņa jubilejas tūres koncerts notika tieši dzimtajā pilsētā - akurāt savā dzimšanas dienā Ainars & Co kāpa uz Liepājas Olimpiskā centra skatuves.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais