Latviešu dīdžejs ar skaņdarbu reaģē uz Donalda Trampa atentātu

© Publicitātes foto

Pašmāju dīdžejs DJ Ballīšu zvērs ir operatīvi reaģējis uz atentātu pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, radot skaņdarbu “Let Me Get My Shoes”.

Pensilvānijas štata Batleras pilsētā 13. jūlijā notikušais traģiskais incidents, kas laupīja vienu dzīvību un radīja ievainojumus vairākiem cilvēkiem, tostarp AV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam, kurš tika ievainots ausī, radīja milzīgu rezonansi un šoku visā pasaulē. Kā zināms, Trampa pirmie vārdi pēc ievainojuma bija “let me get my shoes” (ļaujiet paņemt manas kurpes - latviešu val.), kas arī esot iedvesmojis DJ Ballīšu zvēru radīt dziesmu ar šādu nosaukumu. Jādomā, ka tā varētu sākt savu ceļu pa deju klubiem, jo ir gana ritmiska, lai arī vienkārša un domāt īpaši neliekoša.

Pēc paša latviešu dīdžeja stāstītā, viņš šobrīd globāli esot pirmais, kurš publicējis šim šokējošajam notikumam veltītu kompozīciju. Jāpiebilst, ka Trampa runā sanākušajiem pēdējie vārdi pirms sašaušanas bija “take a look what happened” - ar to arī sākās dīdžeja skaņdarbs. DJ Ballīšu zvērs gan uzsver, ka apzinās notikuma traģismu, pauž līdzjūtību nogalinātajam mītiņa dalībniekam un ievainotajiem vēl ātru izveseļošanos.

Par pašu dīdžeju. DJ Ballīšu zvērs jeb internacionālajā versijā DJ Party animal ir dīdžejs, producents un podkāsta vadītājs no Rīgas, īstajā vārdā Ģirts. Ar šādu skatuves vārdu viņš darbojas jau kopš 2018. gada, vairāk pazīstams pēc paša vadītā podkāsta interneta vietnē “YouTube”, kurā ar Latvijā pazīstamām mūzikas personībām runā par mūziku un sabiedrībā aktuālām tēmām. 2024. gada nogalē gaidāms DJ Ballīšu zvēra debijas albums “Hītmeikeri”, līdz šim viņam iznākuši singli “Unforgettable”, “Goldingen”, “SWIPE”, “Sievietes ņem, ko grib” un tagad “Let Me Get My Shoes”.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais