Rūta Dūduma izdod dziesmu no gaidāmā albuma

© Publicitātes foto

Džeza dziedātāja Rūta Dūduma izdevusi jaunu dziesmu “Šķiltin šķīla valodiņas” no rudenī gaidāmā albuma “Pajums”. Tās skanējumu veidojis komponists un albuma producents Jānis Ķirsis.

Lai gan Rūta Dūduma pazīstama kā ļoti daudzpusīga dziedātāja, “Šķiltin šķīla valodiņas” vienalga pārsteidz - kaut kas no džeza, kaut kas no popa, kaut kas no etno utt., grūti ievietot šo dziesmu kādā konkrētā stilistiskajā nišā.

Rūta ir beigusi Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas maģistrantūru, ir vokālās grupas “Framest” dalībniece un uzstājas kopā ar muzikālo apvienību “Vintāža”, tāpat uzstājusies ar Raimondu Paulu, Intaru Busuli un daudziem, daudziem citiem, taču albums “Pajums” būs viņas debijas pilnformāta darbs - albuma prezentācijas koncerts notiks 7. decembrī Spīķeru koncertzālē.

“Pirmais albums gluži kā pirmdzimtais ir neizdibināms ceļojums lielajā pasaulē,” stāsta Rūta. ““Pajums” stāsta par sievieti un tās daudzšķautņaino dabu, viņas iekšējo pasauli un uztveri par lietām sev visapkārt. Mīlestība, rūpes, bailes, šaubas, dusmas un cerība ir tie garīgie lielumi, par kuriem ir rakstījuši albumā izvēlētie tekstu autori un dzejnieki. Tos mūzikā ietērpj mūžīgās mīlestības un gaismas meklējumi, sievietes kā mātes, kā savas zemes patriotes rūpes un spēks.”

Albuma “Pajums” ierakstā piedalījušies spilgtākie Latvijas džeza mūziķi un “Sinfonietta” Rīga stīgu kvartets.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais