Cēsīs un Rīgā notiks pasaules mūzikas svētki "Porta"

© Publicitātes foto

Mākslas telpā “Mala” Cēsīs un K. K. fon Stricka villā Rīgā attiecīgi 25. un 26. jūlijā festivāla “Porta” vasaras koncertus ieskandinās “Laura Cortese & Bert Ruymbeek”.

Duets “Laura Cortese & Bert Ruymbeek” (Beļģija/ASV) “savā programmā tvers nozīmīgu mirkļu noskaņu un pārvērtīs tos bagātos skaņu stāstos reizēm ar dziesmu vārdiem, reizēm instrumentāli,” informē organizatori. Koncerta programmu bagātinās arī “SkaņuSaite” ar Miķeli Putniņu un Lauru Leontjevu.

Rīgas koncertā būs arī plaša koncertu un filmu programma. Pirmajā daļā uzstāsies “Laura Cortese & Bert Ruymbeek”, otrajā daļā - “Pulsa Efekts & Leila Alijeva” ar daudzveidīgiem priekšnesumiem un kompozīcijām, bet festivālu noslēgs “Bani Hill Band” no Gruzijas, “kas savu vietu zem mūzikas saules ir ieguvuši un apliecinājuši ar brīnišķīgām balsīm, satriecošu instrumentālo meistarību un pievilcīgu aizrautību mūzikā, ko izpilda ar neizsīkstošu spēku un enerģiju.”

Filmu mīļotājiem tiks piedāvātas muzikālas filmas no raidījumu cikla “SkaņuSaite”, kas stāsta par unikālām mūzikas tradīcijām Latvijā un tajās valstīs, no kurām nāk šā gada “Porta” viesmākslinieki. Raidījumu vadītāji un tradīciju pētnieki - mūziķis, komponists Miķelis Putniņš un dziedātāja, komponiste, kā arī Saulkrastu jauktā kora “Anima” mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais