Ozolnieku festivālā "Rocktagons" atdzims leģendārā grupa "Huskvarn"

© Publicitātes foto

Kvartālā “Masti” Ozolniekos 17. augustā notiks pirmais festivāls “Rocktagons”, kurā varēs iepazīties ar latvju roka un metālmūzikas jauno paaudzi. Lielāku uzmanību gan noteikti izpelnīsies īpašie viesi, kuru statusā būs grupas “Huskvarn” un “Laime Pilnīga”.

Lielākais pārsteigums ir latvju trešmetāla pionieru “Huskvarn” parādīšanās viesu sarakstā - pēdējoreiz šī leģendārā grupa uz skatuves manīta savas atvadu tūres “End Of The Road” koncertu ietvaros 2015. gadā. Par tās šā brīža un arī turpmākajiem plāniem plašākas informācijas nav - zināms vien tas, ka pie mikrofona atkal būs Urbix jeb Normunds Štefenhagens (un pie basa Uģis Jaunslavietis), bet par pārējo droši vien varēs kaut ko sīkāk uzzināt, ķerot pašus vīrus aiz piedurknes turpat uz vietas Ozolniekos.

“Rocktagons” programmā ir septiņas jaunas grupas, kuras organizatori piesaka šādi: ““De Speakable” spēlē rokmūziku, pie kuras var labi dejot; “Apnika Panika” zina melodisko metālu; “The Tunes” ir alternatīvā roka grupa; “Garu Pagrabs” spēlē smago metālu un dzied par eksistenciālām tēmām; “Ambedo Act” ir alternatīvā roka grupa ar “progressive” ietekmi; “Blind Shapes” spēlē smago roku; “Askin” zina, kas ir mūsdienīgs roks, kuru papildina ar elektroniskās mūzikas elementiem, un izceļas ar sievieti vokālisti.” Jāpiebilst, ka “Blind Shape” nevis vienkārši spēlē smago roku, bet spēlē vienu no šā brīža kvalitatīvākajiem “hard & heavy” Latvijā, bet “Askin” sastāvā esošā sieviete-vokāliste ir īsta viesuļvētra, kas ar savu eksplozīvo uzstāšanos spēj aizraut arī pret smago roku vienaldzīgākus prātus.

“Šīs grupas vēl ir mazpazīstmas, bet jau spēlē labu mūziku, tādēļ festivāls “Rocktagons” ir aicinājums klausītājiem atbalstīt savējos, lai klausītāju loks top plašāks!” aicina Latvijas Rokmūzikas asociācijas līderis Jānis Bukums,

Pasākums notiks kvartālā “Masti”, kas atrodas Ozolnieku ezera krastā un piedāvā dažādas aktīvās atpūtas iespējas, piemēram, “Rocktagona” laikā paralēli notiks arī klinšu kāpšanas sacensības. Pasākumā sarunas uzturēs Einārs Zalcmanis.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais