"Positivus" festivālā būs ukraiņu mūziķi un izstāde "Ukraine in Miniature"

© Publicitātes foto

Nākamās nedēļas nogalē, 19. un 20. jūlijā, Lucavsalā notiekošajā festivālā “Positivus” būs iespēja vērot no Ukrainas speciāli atvesto unikālo izstādi “Ukraine in Miniature”, kā arī uzstāsies divas ukraiņu grupas. Sadarbībā ar biedrību “Tavi Draugi” un “Music Saves Ukraine”, apmeklētāji tiks aicināti ziedot dažādām atbalsta iniciatīvām Ukrainā.

Festivāla teritorijā apskatāmā interaktīvā izstāde “Ukraine in Miniature” parādīs, cik nozīmīgs ir Ukrainas nekustamais kultūras mantojums, ko pašlaik apdraud Krievijas militārā agresija. Tā ataino Ukrainas kultūras pieminekļus, tostarp Krievijas agresijas rezultātā sagrautās ēkas. Izstādes mērķis ir uzsvērt Ukrainas kultūras nozīmi Eiropas kontekstā un ilustrēt plašos postījumus, ko izraisījis Krievijas brutālais pilna mēroga iebrukums šajā valstī.

Festivālā būs arī dzirdamas divas ukraiņu mākslinieku grupas - Otoy un “Love’n’Joy”. Ukraiņu reperis Otoy savā mūzikā ataino tautas cīņassparu pret Krievijas iebrucējiem un ar to saistītos pārdzīvojumus - viņš ir zaudējis vecāko brāli un kā brīvprātīgais frontes līnijā palīdzējis meklēt bojāgājušos. “Lepojos ar ukraiņiem, kas cīnās ar Putina armiju. Krievi sen ir pārkāpuši visas sarkanās līnijas, un mums ir jācīnās līdz galam!” saka Vjačeslavs. Savukārt 2009. gadā Kijivā izveidotajai grupai “Love’n’Joy” ir raksturīgs indīroka skanējums, ko paspilgtina psihedēlijas un postpanka iezīmes - tā ir viena no šobrīd populārākajām ukraiņu grupām.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais