Laura Reinika dziesma "Es skrienu" kļūst par Lietuvas "Gada dziesmu”

Lauris Reiniks © Crystal Studios

Šonedēļ Lietuvā noslēdzās telekompānijas "TV3 Lietuva” šovs "Vaikų balsas 2011” , kurā "Gada dziesmas" nominācijā ar dziesmu „Aš begu” (Es skrienu) uzvarētāja laurus plūca latviešu dziedātājs Lauris Reiniks.

Ar aizvadītās vasaras hita "Es skrienu” versiju lietuviešu valodā Reiniks piedalījies jau vairākos kaimiņvalsts televīzijas šovos un guvis nedalītas lietuviešu simpātijas, ko apliecina arī viņa panākumi ikgadējā dziesmu konkursā "Lietuvos daina” - šajā konkursā Reinika dziesma iekļuva labāko pieciniekā.

Konkursā "Vaikų balsas”, kas ilga aptuveni trīs mēnešus, Reiniks iekļuva divās superfināla nominācijās - "Gada dziesma" un "Gada mākslinieks". Kategorijā "Gada mākslinieks" trīs izpildītāju konkurencē latviešu dziedātāju ar pāris simtu balsu pārsvaru pārspēja populārais lietuviešu dziedātājs Marijonas Mikutavičus, bet par "Gada dziesmu" skatītāju balsojumā tika atzīta Reinika kompozīcija "Aš bėgu".

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais