“Židrūns” aicina uz “pārskatāmā nākotnē pēdējo” koncertu

© Publicitātes foto

Ar pāris “zelta mikrofoniem” apbalvotā un mūzikas mīļotāju iecienītā rokgrupa “Židrūns” 24. jūlijā Sporta ielas 2 kvartālā aicina uz īpašu notikumu – “Židrūna pārmaiņu svētkiem”, kas kvartetam būs pagaidām pēdējais koncerts pēc grupas aizraujošas darbības 20 gadu garumā.

Tā nu tas diemžēl ir - pēc 20 gadu darbības “Židrūns” “dodas nenoteikta ilguma atpūtā.” Pārmaiņas notiek saistībā ar grupas dalībnieka Klāva Kalnača (viņš arī Nielslens Lielsliens) darbības tajā apturēšanu. Pārējie solās turpināt komponēt jaunu mūziku, paturot un attīstot “Židrūna” muzikālās tradīcijas, taču jau jaunā sastāvā.

“Prieks, ka turpinās muzicēšana, attīstīšanās! To kopīgi veic mani ilggadējie biedri, ellīgie instrumentālisti Ritvars Bīders, Ulvis Urtāns un Anrijs Korps. Gribu uz kādu laiku apturēt savu darbu burziņā, kas man ir ļoti mīļš un ar kuru esam izdarījuši daudz vairāk, nekā sākotnēji varējām iedomāties,” saka Klāvs.

Pagaidu atvadu pasākums, saukts par “Židrūna pārmaiņu svētkiem”, ir pēdējā iespēja pieredzēt “Židrūna” koncertu ar to jaudu, kāda tā bijusi visus šos gadus. Jāatgādina grupas pazīstamākās dziesmas - “Šņāc šoseja”, “Rindās kails”, “Inga mūžamziedošā”, “Tomiņš” u.c. Saņemta virkne muzikālu apbalvojumu par izdotajiem albumiem (to “Židrūnam” ir četri) un arī koncertdzīvi.

Plānots, ka 24. jūlijā “Židrūns” spēlēs apjomīgu koncertu, kura programmā gaidāmas dziesmas no visiem četriem grupas albumiem, kā arī studijas ierakstos neiekļauti skaņdarbi. Pasākumam īpaši izvēlēta ārēji skarba brīvdabas teritorija, kas ir ērti pieejama - Sporta ielas 2 kvartāls.

Svarīgākais