"Ezīšfests” izziņo pirmos māksliniekus – atkal “PND” un Žoržs Siksna

© Publicitātes foto

Uzvarētāji sastāvu nemaina – acīmredzot tā nolēmuši aizvien lielāku popularitāti gūstošā “Ezīšfesta” organizatori, izsludinot pirmos festivāla māksliniekus, kuru rindās ir aizdomīgi daudz iepriekšējo gadu pasākumos jau redzētu seju.

Tallinas ielas kvartālu 24. augustā pieskandinās un kroni vasarai, kā ierasts, uzliks urbānās pilsētvides festivāls “Ezīšfests”, kur apmeklētāji radošā gaisotnē līdz pat saullēktam varēs mesties dziesmu, deju, dažādu aktivitāšu un izklaižu piedāvājumā. Šogad par īstu "muzikālo rasolu” uz vairākām festivāla skatuvēm parūpēsies dažādu paaudžu grupas un mūziķi: “Singapūras satīns”, “Sever”, M. Sencis un Grandmasters Neons, Žoržs Siksna, Kurts, “Čipsis un Dullais”, “PND”, “Audiokvartāls”, "Inokentijs Mārpls”, ““All Day Long”, “Athodi Brīnumzemē”, “Indygo” un daudzi citi.

“Ezīšfests” norisināsies jau 12. gadu, un vismaz tādi vārdi kā Tallinas ielas kvartāla nekronētais karalis Žoržs Siksna, latvju “underground” leģendas "Inokentijs Mārpls” un “PND”, kā arī vēl daži te nav nekas jauns. Taču programmā ir arī pārsteidzoši vārdi, pirmām kārtām jau ironiski pievilcīgie “Athodi Brīnumzemē”, alternatīvā roka grupa “Sever”, iepriekšējās “Supernovas” fināla jaunatklājums “24. avēnija”, jauniņās “Trīsas” u.c. Šī gada festivālā viesus sagaida arī dažādu stilu dīdžeju seti, to vidū DJ Magnuss Eriņš, DJ Miami, DJ Skaabe, DJ Lietuvietis, DJ Spriegums, DJ Kārlis Audzināts, DJ Veiders un citi.

Turklāt, tuvojoties festivālam, programmā gaidāmi papildinājumi un pārsteigumi, tostarp nu jau par tradīciju kļuvusī "slepenā mākslinieka” izziņošana īsi pirms paša pasākuma.

Izklaide

Šodien Andrejostā notika svētki "Riga Riverside Festival". Norisinājās Latvijas lielākās jūras burāšanas regates "Gulf of Riga Regatta 2024" buru jahtu parāde, bērnu burāšanas laivu "Optimist" paraugdemonstrējumi, starptautiski atzītu lielo vēja pūķu mākslinieku šovs, koncerts un dažādas darbnīcas bērniem un pieaugušajiem.

Svarīgākais