"Sudden Lights" izdod videoklipu ar drāmu tramvaja brauciena garumā

© Publicitātes foto

Grupa “Sudden Lights” uzsākusi darbu pie ceturtā studijas albuma, kā tā priekšvēstnesi laižot klajā pirmo singlu “Nejauši kadri”. Tam tapis arī videoklips, kas veidots uz 16mm kinokameras. Videoklipa režisors ir Matīss Kaža.

“Sudden Lights” jaunais albums gaidāms nākamā gada pavasarī. Tapšanas cikls aizsāk arī kinematogrāfisko mākslas darbu - albuma videoklipu sēriju. “Šis ir pirmais mūzikas video no sērijas, pie kuras strādās vairāki jaunākās paaudzes režisori, radot tādu kā antoloģijas principa dramaturģiju, kur elementi no viena videoklipa parādīsies vēl arī kādā citā. Kopā ar operatoru Ritvaru Bluku strādājām ar 16mm kinokameru, kas garantē īpašu attēla faktūru un bagātīgu krāsu spektru, kas raksturīgs analogajam kino. Klipā daudz spēlējamies arī ar laiku un atmiņu telpām, cenšoties atrast dziesmai vispiemērotāko atmosfēru un vēstījumu,” stāsta videoklipa režisors Matīss Kaža.

Šī “spēlēšanās ar laiku un atmiņu telpām” skatītājiem būs interesanta, jo dod iespēju atgriezties ne tik senā pagātnē, vērojot, kā, piemēram, “Sudden Lights” solists Andrejs Reinis Zitmanis tramvajā mūziku klausās kasešu pleijerī… Tāpat klipā ir vēl virkne ainu, kas daudziem atsauks atmiņā savus jaunības gadus vai arī nesen piedzīvotos notikumus.

Par pašu dziesmu stāsta Andrejs Reinis Zitmanis: “Tuvojas jauns albums un dziesma “Nejauši kadri” būs pirmā, kas pāršķirs jaunu lapaspusi mūsu dzīvē. Esam jaunas ēras pašā sākumā un šādos pašizveidotos robežpunktos gribas būt atklātiem pašiem pret sevi un visu pasauli, tāpēc šajā dziesmā, iespējams, esam patiesāki un atkailinātāki nekā jebkad agrāk. Ieraksta procesā pēc iespējas esam tuvojušies tiešām dzīvā ieraksta skanējumam, partijas iespēlējot kopā, nevis atsevišķi. Stāsts ir par centieniem sevi nobalansēt pilsētas un informācijas burzmā, par radīšanas trauslo brīdi un sāpīgo apzināšanos, ka notikumi ap mums ir neatgriezeniski. Iekšēja drāma viena tramvaja brauciena garumā.”

Izklaide

Šo sestdien, 29. jūnijā, Tukuma novada Džūkstē notiks pirmie “Roka dziesmu svētki”, kuros piedalīsies tādi pazīstami rokmūzikas vārdi kā Jānis Buķelis, Jānis Bukums, Jānis Frišfelds (trīs roka Jāņi!) un Atis Ieviņš, jaunā rokgrupa “Garu pagrabs”, kā arī vietējie kori un ansambļi.

Svarīgākais