Donam pēc Eirovīzijas panākumiem pirmie jaunumi

© Publicitātes foto

Pēc notikumiem bagātā Eirovīzijas dziesmu konkursa posma Dons atgriežas pie klausītājiem ar jau dziesmu – tā saucas “Sāp”.

Dziesma “Sāp” ir priekšvēstnesis drīzumā gaidāmajam devītajam Dona studijas albumam “Laiks”. Singlam izdota arī angliskā versija ar nosaukumu “Dark”.

Gada pirmā puse Donam pilnībā pagājusi, gatavojoties Eirovīzijas dziesmu konkursam Malmē, bet uzreiz pēc tā turpinājies cits radošs process - darbs pie jaunā albuma. Interesanti, ka singls “Sāp” iekļāvies abos šajos posmos, jo tā pēdējie vokāli tika ierakstīti Malmē, starp Eirovīzijas mēģinājumiem, viesnīcas istabiņā iekārtotā studijā.

Dziesmas autori ir Artūrs Šingirejs jeb Dons, Kate Elpo, George Gleeson un Liam Geddes. “Vēlos ļaut katram klausītājam pašam izdzīvot dziesmas “Sāp” stāstu caur savu emocionālo prizmu. Stāstu par iemīlēšanos, par attiecību sākumu un ilūzijām, kas ar laiku zūd,” tā Dons. Dziesmu liriku video veidojusi Madara Dzintara Pluša.

Dona jaunais albums “Laiks” dienas gaismu ieraudzīs jau augusta sākumā. “Katru albumu redzu kā izaicinājumu, kurā meklēju jaunu šķautni savai muzikālajai valodai. Šobrīd esmu tajā aizraujošajā puzles veidošanas procesā, kurā vēl līdz galam nav skaidrs, kā visi gabaliņi sakritīs. Ir jaunas sadarbības ar producentiem un autoriem, tas pienes svaigumu visam darba procesam,” stāsta dziedātājs.

Dons aicina savus klausītājus tikties koncertā “Laiks”, kas gaidāms 17. augustā Daugavas stadionā. “Pavisam nesen ieraudzīju koncerta skatuves gala versiju un nespēju slēpt savu sajūsmu, nevaru sagaidīt to redzēt dzīvē. Kopības sajūtu, ko izjūtu koncertos, nevaru aprakstīt vārdos - šīs tikšanās ar maniem klausītājiem ir iemesls, kāpēc esmu mūziķis. Vienošanās kopīgā dziesmā ar tūkstošiem cilvēku dod lielu spēku,” pārliecinoši stāsta Dons.

Izklaide

Narkotisko vielu pārvadāšana ir nopietns pārkāpums, un no soda neizglābs pat slavenības statuss, par ko ir pārliecinājušās atpazīstamas modeles, aktieri, reperi un sportisti, no kuriem daži pat ir nonākuši cietumā, vēsta kanāls “National Geographic”.