Gatavojoties 20 gadu svinībām, metālgrupa "Relicseed" iedziedas latviski

© Publicitātes foto

Gada sākumā kinoteātrī “Forum Cinemas” notikušajā dziesmas “The Difference” videoklipa prezentācijā grupa “Relicseed” solīja nākotnē izdot dziesmas latviešu valodā. Vārds turēts - publicēts pirmais, bet ne pēdējais, no šogad gaidāmajiem skaņdarbiem latviski.

Dziesma “Neitrālais” ir klasiskā “Relicseed” stilā ieturēts vēstījums - ar niknu vokālu un garām ģitāras starpspēlēm -, taču, kā jau ierasts, mūziķi nekavējas izmantot dažādas mākslinieciskās izpausmes, šoreiz smagnēji melodisko dziedājumu aizstājot rečitatīvam. Taču smagmūzikas faniem nav jāsatraucas, ka “Relicseed” pēkšņi sākuši repot vai kā citādi moderni izpausties - zināmā mērā šāds vokālais variants ir pat pluss, jo daudz labāk var saprast dziesmas tekstu, bet tas šajā skaņdarbā ir īpaši interesants un ieklausīšanās vērts.

“Ticu, ka ikviens no mums nereti vēlas vienkārši plūst pa dzīvi, ļauties un nedomāt ne par ko, tomēr agrāk vai vēlāk ir jāvirzās uz priekšu. Vai to var paveikt, ja dzīves automobilis ir “neitrālajā”?”, retoriski vaicā dziesmas autors, “Relicseed” vokālists Edgars Rakovskis.

Jāatgādina, ka 25. oktobrī koncertzālē “Palladium” grupa atzīmēs savas pastāvēšanas divdesmito gadskārtu. “Relicseed” savās mājās nav uzstājušies aptuveni astoņus gadus, jo grupas otrā studijas albuma “Slaughterhouse” (2014) prezentācijas tūre noritēja galvenokārt ārpus Latvijas. Gadu gaitā grupas dalībnieku sastāvs vairākkārt mainījies, taču pamats “Relicseed” starptautiskajiem sasniegumiem ielikts, kopā spēlējot Kārlim Šteinmanim, Jānim Narbutam, Andrejam Upmacim un Edgaram Rakovskim.

Izklaide

Savulaik Marata Ogļezņeva un Emīla Balcera grupa “Musiqq” netika uztverta diez ko nopietni un tai tika prognozēts viendienītes mūžs, kura laikā tā neko paliekošāku par slaveno hitu “Abrakadabra” radīt nespēs, taču re - “Mākslas darbs” ir jau sestais šīs formācijas studijas albums! Turklāt kur nu vēl nopietnāk – šī popgrupa sen spēj pulcēt pilnas zāles un estrādes, un, piemēram, tādai dziesmai kā “Debesis iekrita tevī” straumēšanas vietnē “Spotify” klausījumu skaits tuvojas 3 miljoniem (!). Arī citiem gabaliem klājas labi: “Sekundes” – pie pusotra miljona, “Čaļi” – vairāk nekā miljons u.tml.

Svarīgākais