Vaikules festivāla galvenais viesis būs leģendārais Andrejs Makarevičs

© Publicitātes foto

Festivāls “Laima RendezVous Jūrmala” svētdienas koncerts tradicionāli ir kulminācija, piesaistot izcilus māksliniekus no dažādām pasaules malām. Šogad noslēguma dienā, 28. jūlijā, galvenais mākslinieks būs publikas iemīļotais festivāla un Laimas Vaikules draugs Andrejs Makarevičs.

Leģendārās rokgrupas “Mashina Vremeni” līderis Andrejs Makarevičs jau 55 gadus muzicē ar savu grupu. Viņš ir sarakstījis lielāko daļu no 600 dziesmām, kas ir grupas radošajā mantojumā. Grupai ir 23 studijas un desmit koncertieraksti, kā arī dalība neskaitāmos mūzikas festivālos un desmitiem mūzikas balvu un godalgu. “Laima Rendezvous” festivālā Makarevičs uzstāsies bez grupas un dziedās visiem zināmas un iemīļotas dziesmas.

“Esmu saviļņota par šī gada svētdienas koncerta īpašajiem viesiem!” priecājas Laima Vaikule. “Andrejs Makarevičs ir izcils mākslinieks, kā arī tuvs festivāla draugs. Esmu priecīga redzēt arī jaunpienācējus, kuri pievienosies mūsu mūzikas svētkiem. Aicinu visus apmeklēt festivālu un izbaudīt šo neaizmirstamo notikumu!”

Svētdienas koncertā uz skatuves kāps arī slavenā Gruzijas māksliniece Nino Katamadze, tāpat festivālā pirmo reizi piedalīsies arī poļu mākslinieks Michal Szpak, kurš kļuva slavens pēc dalības Polijas “X-Factor” un pārstāvēja savu valsti Eirovīzijā 2016. gadā, kā arī talantīgie gruzīnu mākslinieki Nikoloz Rachveli un Stephane. Svinīgo noslēguma koncertu, protams, papildinās arī vietējie mākslinieki - Intars Busulis, Jānis Stībelis, Normunds Rutulis, Markus Riva, “Musiqq”, “Citi Zēni” un Marija Naumova.

Starptautiskais mūzikas festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala” Dzintaru koncertzālē notiek kopš 2015. gada. Ik gadu festivālu redz vairāk nekā 100 miljoni skatītāju - TV un interneta kanāli pasākumu translējuši Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Izraēlā, Kazahstānā, Ukrainā, Gruzijā, Armēnijā, Vācijā, ASV, Kanādā, Austrālijā un citās valstīs. Šogad festivāls ilgs trīs dienas, no 26. līdz 28. jūlijam. Trīs koncertos piedalīsies 45 mākslinieki no 14 valstīm.

Izklaide

Uz Līgo svētkiem katrs steidz pļaut iespēju tikt pie papildu naudas kā vien prot – mūziķi un citu radošo profesiju pārstāvji šo pļāvēju rindās ir vieni no pirmajiem. Protams, visi nevar spēlēt “Skroderdienas Silmačos”, rādīt “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un rīkot Līgo dziesmu sadziedāšanās svētkus gleznainu ezeru krastos, tāpēc tiek iemēģināti netradicionālāki veidi – kas zina, varbūt izdosies?!

Svarīgākais