Madara Dzintara izdod vasarīgu un domāt liekošu singlu

© Publicitātes foto

“Radio Trio” sastāvā iepazītā dziļās un samtainās balss īpašniece Madara Dzintara izdevusi singlu “Ved mani mājās”, “kas vasarīgās un vieglās noskaņās raisīs māju sajūtu, dos patvērumu trauksmainajā un neparedzamajā pasaulē.”

Dziesmas “Ved mani mājās” mūzikas un vārdu autore ir pati Madara Dzintara, sadarbībā ar producentu JJ Lush (Jānis Jačmenkins). Savu māksliniecisko vīziju mūziķe realizējusi arī pašas veidotajā dziesmas teksta video, kurā redzama it kā nereāla pasaule, simbolizējot jaunas pasaules veidošanos vai arī vecās izjukšanu - pārveidošanos, un tās vidū ir pati Madara.

“Pēdējie gadi ir bijuši nedroši un nestabili, un tā īsti jau arī nekas nav mainījies, bet mēs, cilvēki, tiecamies pēc drošās vietas gan fiziskā, gan arī emocionālās veidolā. Varbūt kādam tās ir savas reālās mājas, citam varbūt pastaigas mežā, kādam ticība kaut kam augstākam, bet vēl kādam jušanās droši sevī pašā, sajūta, ka esi piederīgs,“ prāto Madara Dzintara.

“Ikdienā saskaros ar mentālās veselības izaicinājumiem - trauksmi, paniku, un šādās reizēs sanāk atklāt, ka esi pazaudējusies. Šādos brīžos nākas atzīties, ka es nevaru paspēt visu, nevaru izdarīt visu, un tad tajā sāpīgajā momentā var dzimt arī kaut kas skaists un pozitīvs. Tad atgriežos pie sākumpunkta, lai nepazaudētos svešos viedokļos un apkārt valdošajā haosā. Šī dziesma ir tāds kā manas iekšējās pasaules un ārējās pasaules nebeidzamā dialoga rezultāts.”

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais