Kristīnei Prauliņai soulmūzikas singls un sportisks klips

© Publicitātes foto

Dziedātāja Kristīne Prauliņa ar grupu “The Soulful Crew” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jaunāko singlu “Jā, bet!”, kuram tapis arī kontrastiem un dažādām sporta aktivitātēm bagāts videoklips.

Dziesma “Jā, bet!” ir jau otrais singls no topošā “The Soulful Crew” minialbuma latviešu valodā, kura klajā nākšana paredzēta rudenī. ““Jā, bet!” stāsta par cilvēka dabu un to savstarpējām attiecībām - cik lielā mērā mēs veidojam viens otra dzīves katru dienu, un, cik svarīgi ir būt kopā, radīt kopā un svinēt vienam otru,” informē Kristīnes Prauliņas komanda.

Dziesmas ideja esot radusies pagājušajā vasarā, sēdot uz laipiņas pie vējā viļņota ezera. “Tā nāca kā atbildēta lūgšana, kas izteikta ilgās pēc radoša piepildījuma, ko jauno vecāku posmā gūt bieži vien ir izaicinājums. Tāpat kā visiem zināmā “Let It Snow” radās vasaras svelmē, “Jā, bet!” nāca emocionāli miglainā laikā, un nesa man tīru gaišumu, ko centāmies netraucēt, kad ar grupas biedriem darbojāmies pie dziesmas izkrāsošanas, to apčubinot un aranžējot,” stāsta Kristīne. “No sirds ceram, ka arī klausītājiem “Jā, bet!” dos to vasarīgo svaiga gaisa atelpas un pacilājuma sajūtu, ko tā atnesusi mums.”

Dziesmai “Jā, bet!” tapis arī videoklips, pie kura strādājis video operators un režisors Reinis Janulis, kas dziesmas skanējumam atradis īsto vizuālo noskaņu. “Ar Reini esam sadarbojušies jau iepriekš, tāpēc bija patīkama sajūsma viņa izjūtai nodot tieši šo dziesmu. Apvienojot gan viņa, gan mūsu kaislības - mūziku, sportu un gara vieglumu -, rezultātā radies raits un viegli plūstošs bilžu stāsts par cilvēku ikdienas balansa meklējumiem - grimšanu savu radošo procesu baudījumā, iestrēgšanu savās un citu idejās un vēlmi izrauties - no pilsētas pie jūras vai no stagnācijas kustībā.”

Dziesmas mūzikas un teksta autore ir Kristīne Prauliņa, bet ierakstā piedalījies viņas 2017. gadā izveidotais oriģinālmūzikas sastāvs - grupa “The Soulful Crew”. Tajā muzicē taustiņnieks Toms Mikāls, basģitārists Valters Sprūdžs, ģitārists Jānis Kalniņš un bundzinieks Kaspars Kurdeko, bet dzied, protams, pati Kristīne. “Jā, bet!” ierakstīts AMFO mūzikas studijā, tā ieraksta un miksa inženieris ir Toms Lisments.

Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais