Raum pārtrauc sadarbību ar "Warner" un atgriežas ar jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Ar panākumiem iesildījis Yungblud koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē, mūziķis Raum sasparojies arī savas diskogrāfijas papildināšanai ar jaunu dziesmu - Tikai kad tevis te nav”. Starp citu, šī ir pirmā dziesma, ko Raum izdod pēc sadarbības pārtraukšanas ar ierakstu kompāniju “Warner Music Baltics”.

Jaunās dziesmas autors ir pats Raum (īstajā vārdā Reinis Straume), bet tās tapšanā piedalījušies arī Arnis Račinskis un producents Jānis Jačmenkins (JJ Lush). Raum kā solo mākslinieks debitēja 2021. gadā, un “Warner Music Baltics” paspārnē izdeva vairākus singlus latviešu valodā. Kļūstot par neatkarīgu mākslinieku, Raum turpina savu muzikālo ceļojumu ar jaunu dziesmu.

“Lai gan mūzikā esmu visu laiku, šis man ir kā jauns sākums. Esmu no sirds pateicīgs par laiku, kas tika pavadīts kopā ar “Warner Music Baltics”, bet ierakstu kompānijas darbības izmaiņas Baltijā perfekti sakrita ar to, ka man kā māksliniekam izkristalizējās, ko un kā es gribu pateikt ar savu mūziku. Tagad ir laiks iet savu ceļu. Vai ir dzīve pēc leibla? Protams - satraucoša, bet reizē arī aizraujoša!” saka Raum.

Par dziesmas nozīmi un sajūtām Raum stāsta tā: “Dažkārt kulies uz priekšu pēc labākās sirdsapziņas un varbūt pat no malas izskatās, ka viss rit kā pa diedziņu, bet, kad paliec viens ar savām domām un apkārtējie trokšņi noklust, piezogas sajūta, kas vienlaicīgi gan nospiež, gan paceļ. Rakstot šo dziesmu sapratu, ka reizēm tā sajūta ir ilgas. To arī pētu ar “tikai kad tevis te nav”.”

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais